Replik: Tar oron i verksamheten på största allvar

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:

Svar till ”Sen när smittar inte barn?”

Påståendet att jag skulle spela lotto med min personals hälsa känns oerhört främmande för mig. Under hela min arbetslivsgärning har människors mående, både barns och vuxnas, varit det jag lagt störst vikt vid. Påståendet skapar därför stor självrannsakan hos mig. Jag är inte på något sätt främmande för att besöka verksamheterna, något jag gör regelbundet. Jag besöker gärna dig. Du är välkommen att kontakta mig, jag är på arbetsplatsen varje dag.

När vi nu befinner oss i en situation som vi aldrig tidigare befunnit oss i, corona-pandemin, blir det oerhört viktigt att följa den styrning som finns från sakkunniga. Folkhälsomyndigheten har varit tydliga med att barn inte har varit smittdrivande i pandemin i någon högre utsträckning. Inom grundskolan i Arvika har en elev och en personal haft bekräftad covid-19, båda är nu friskförklarade. Enligt Smittskydd Värmland har ingen av dem smittats på skolan. Vi har beställt munskydd till personal som är i vårdnära arbete med elever. Vi följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger alla verksamheter i Sverige. Om läget på något sätt skulle förändras kommer vi vidta de åtgärder som situationen då kräver.

Den oro som finns ute i verksamheterna tar jag på största allvar. Tillsammans med skolledningen kommer jag göra allt jag kan för att hantera den situation som råder.

Carina Johannesson

Grundskolechef, Arvika kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.