Hur kan AN ta in en helt galen insändare?

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:

Det är skrämmande att AN kan ta in en insändare som är helt galen! Den 16 november hävdade en skribent att covid är helt ofarligt...

Risken att smittas eller avlida beskrevs som ytterst liten.

Hittills har mer än 177 355 fall registrerats i Sverige och 6 164 människor har avlidit... Det betyder 35 döda per 1 000 smittade.

0,035 procent döda.

Den okända insändaren angav en helt annan siffra...

Hen påstod även att det bara fanns 17 smittade i Arvika kommun. Hur har den siffran räknats fram? Farligt att missa alla smittade som ännu inte testats.

Om det finns något samhällsansvar inom NWT-koncernen borde man gallra bort "fake News " som svenska aningslösa medborgare samt USA och Brasiliens presidenter predikat.

Niss Eric Eriksson

Adolfsfors

Svar direkt

Den aktuella insändarskribenten kan inte skyllas för att ha hävdat att covid 19 är helt ofarligt. Vederbörande skriver tydligt att man bör ha respekt för viruset. Vad gäller den extrema siffran så skriver också personen att vederbörande inte har räknat på det, siffran ska alltså inte ses som fakta.

Insändaren publicerades för att personen i fråga tycker att rädslan kring coronaviruset har blivit ett problem, vilket är en åsikt som jag anser bör få utrymme på samma sätt som alla insändare om vikten av restriktioner och försiktighet får utrymme.

Sofie Borg, tf. chefredaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.