Replik: Sen när smittar inte barn?

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:

Replik till Carina Johannesson, skolchef i Arvika kommun.

Om det inte finns någon större risk för att barn i yngre åldrar smittar, vill vi härmed ställa följande frågor:

Varför ska vi kämpa med att få föräldrar att hålla barn hemma, som har symptom, men upplevs friska av föräldrarna?

Det är vi på golvet som får ta konflikterna, snoret och själva förlora pengar på sjukskrivningarna vi får beordrat, vid minsta symptom

Äsch, de smittar säkert inte! Eller som du så ”fint” uttrycker det: De är inte drivande i smittspridningen.

Skojar du? Sen när har inte barn smittat? Det är en annan sak att de generellt inte ännu blir lika sjuka som de i riskgrupperna eller smittar till varandra. Men de kan smitta oss! När får vi skyddsutrustningen?

Handlar detta om ekonomi i en pandemi?

Alla sjukskrivningar bidrar också till en betydligt högre arbetsbelastning för den personal som är på plats. Nej, det finns inte alltid vikarier att tillgå. Och det varierar mycket stort, vilka vikarier som klarar göra av vad. Vi är dock mycket tacksamma för de vikarier vi har att tillgå.

Välkommen ner på golvet Carina. Det måste kännas tryggt att kunna jobba hemifrån, nu.

Varför ska inte förskolebarnen och och skolbarnen få gå på bokbussen längre? Det är ju väldigt liten risk att de smittar, enligt er. Vari ligger skillnaden?

Hur vet ni att inte skolbarnen bär på coronasmitta? Har ni testat dem? Hur tydlig är ni information som går ut till föräldrarna? Enligt vår uppfattning detta inte tydligt alls.

De flesta föräldrar tänker klokt, testar sina barn och håller dem hemma. Men vi kan intyga att det är långtifrån alla. FHM är direkt tydliga i sina restriktioner. Men varför är de det? Finns ju ingen fara.

Varför kan vi inte få känna oss tryggare på vår arbetsplats än vad vi gör, utan de skydd som finns att tillgå? Måste vi hinna bli sjuka innan vi får ta del av de få skydd som finns. Du spelar lotto med din personals hälsa.

All heder åt den barnomsorgschef som tar sin personals oro på allvar och köpt in både visir och munskydd, till sin personal.

Synd att inte skolbarnomsorgen, fritidspersonal och övriga pedagoger, värderas likadant.

Vi är fler som är trötta och besvikna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.