• idag
  21 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   3.5 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  -1°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  -2°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Allmänna råd inom förskola och skola

Insändare
PUBLICERAD:

Svar på två insändare införda i AN 16 november:

”Arvika måste jobba för att dämpa kurvan” och ”Ett hån mot oss som jobbar i skola och barnomsorg”

Allmänna råd infördes för Värmlands län den 12 november. Som en följd av detta har Arvika kommun tagit fram lokala allmänna råd. Råden finns att läsa på Arvika kommuns hemsida. Respektive verksamhet inom Lärande och stöd tar fram arbetssätt som minskar risken för smittspridning.

Enligt den information som Smittskydd Värmland och Folkhälsomyndigheten gått ut med är barn i förskolan och elever i grundskolan inte drivande i smittspridning av covid-19. Däremot ska förskolan och skolan starkt begränsa möten och kontakter vuxna emellan. Det kan till exempel handla om fysiska arbetslagsmöten, personalmöten, föräldramöten etc. Riktlinjer kring dessa situationer finns, men i dagsläget finns inga riktlinjer kring visir för personal inom grundskolan och gymnasiet i Arvika kommun. Fokus ligger istället på de ovan beskrivna situationer där smittorisken är som störst. Personal har delgivits dessa riktlinjer i samband med att det infördes skärpta allmänna råd i Värmland. Vid dags datum finns en bekräftat smittad elev tillhörande Arvikas kommunala grundskolor samt en elev vid en gymnasieskola, det är alltså inte så att smittan florerar i våra verksamheter. Situationen har tillsammans med smittskydd Värmland kunnat hanteras på ett bra och tryggt sätt.

I våras följde gymnasieskolan de nationella direktiven som då var, distansstudier. Några nya sådana direktiv har ännu inte kommit, om det gör det, kommer gymnasieskolan i Arvika att åter gå över till distansstudier.

Elisabet Björklund

Barnomsorgschef

Carina Johannesson

Grundskolechef

Carin Hedengård

Gymnasiechef

Per-Joel Sewelén

Verksamhetschef

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.