Replik: Skattebetalarna kommer att bli 50 miljoner fattigare

Insändare
PUBLICERAD:
Replik på Birgitta Janssons insändare Skatteökningen tillfaller kommunen.

Jag förmodar att du missförstått mitt svar. Att den föreslagna skattehöjningen på 50 miljoner kronor tillfaller kommunen, har jag aldrig bestridit. Skattebetalarna i Arvika kommer att bli 50 miljoner kronor fattigare. Och inte bara för 2021, utan varje år i all framtid, om vi inte kan förmå oss att rösta fram ett bättre ledargarnityr i kommunen. Det framgår av min insändare i frågan, för någon månad sedan. Jag anser dessutom att förslaget till höjning inte har skett på ett rättfärdigt sätt. Svar på detta kommer inom kort från Förvaltningsrätten.

Min senaste insändare handlar om stiftelsen Glaskogen. I punkt 6 i Nils-Gunnar Anderssons replik på min insändare, säger han, att de flesta av de anställda i stiftelsen betalar skatt i någon av stiftarkommunerna. Det är här jag menar att det inte har någon betydelse om dessa personer arbetar eller inte. Kommunen kommer att få in lika mycket kommunalskatt för dessa personer, vilket de arbetar i stiftelsen eller är arbetslösa. Det väsentliga är att de är folkbokförda i kommunen.

Tommie Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.