Hoppa till huvudinnehållet

Målet: Då ska kommunen ta över Parkhallen

Publicerad:
Praktiska frågor samt ekonomi och juridik tillhör det som ska utredas när Arvika kommun ska ta över Parkhallen från Föreningen Folkets park.
Praktiska frågor samt ekonomi och juridik tillhör det som ska utredas när Arvika kommun ska ta över Parkhallen från Föreningen Folkets park. Foto: Hans-Åke Henriksson

Andelsägarna inom Föreningen Folkets park inkluderat Arvika kommun har ställt sig bakom att kommunen tar över Parkhallen, vilket andelsägarna gjorde vid ett möte den 25 augusti. Ett övertagande kommunen nu ska utreda.

Övertagandet är planerat till 1 januari. Innan dess ska ett beslut om detta fattas i kommunfullmäktige.

– Självklart måste ett sådant övertagande ske via ett kommunfullmäktigebeslut. Vi kan ju inte ta över direkt, exempelvis efter andelsmötet som var den 25 augusti, säger kommunalrådet Peter Söderström (S).

Ekonomi tas upp

Kommundirektör Hans Karlsson leder utredningsarbetet men även biträdande kommundirektör Anna Wikstrand och Arvika Fastighets AB:s vd, Mikael Engstig, tillhör de som jobbar med detta.

Praktiska, ekonomiska och juridiska frågor lär komma upp.

– Förvaltningen behöver använda olika kompetenser. Så mycket mer information än så finns inte från vår sida i dagsläget, säger Anna Wikstrand. Hans Karlsson leder arbetet, vi för sedan en dialog internt om vad som behöver förberedas.

Fastighetsförvaltning

Mikael Engstig säger så här:

– Jag och AFAB besitter mycket av kommunens fastighetskompetens och blir därmed inblandade i de fastighetsförvaltande aspekterna. Vi ska utreda hur delning av el, vatten och avlopp bör göras för att de två fastigheterna (Parkhallen och uteparken) ska fungera var för sig. Vid ett övertagande är det sannolikt AFAB:s personal som ska sköta om Parkhallen, vilket vi inte behöver någon lång förberedelsetid för.

Artikeltaggar

Anna WikstrandArvika Fastighets ABArvika kommunFöreningen Folkets parkHans KarlssonMikael EngstigNyheterParkhallenPeter Söderström

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.