Hoppa till huvudinnehållet

"Torparns" bilar visades upp: "Kommit mejl från 17 länder"

Publicerad:
Här en känd folkraceikon, Sverre Eliasson vid en VW 1600. Han har jobbat som bilmekaniker i Årjäng och således skruvat med många bilar som denna, dessutom som känd folkraceåkare. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

På fredagseftermiddagen var det storsamling ute i Jössefors. Lars Sundin med sina syskon visade pappa Lennart ”Torparn” Johanssosn enorma bilsamling inför den nätauktion som blir. Allt sker via budgivning fredagen fram till torsdagen den 29 oktober.

Lennart var en stor bilälskare och grundaren av Arvika fordonsmuseum. Bilarna i Jössefors var av blandat skick, för fina för att skrotas men dock inte i skick att ställas ut på museet. Omkring 70 bilar går på auktionen med flera mycket ovanliga modeller från 20- och 30-talet.

Många besökare

Många av besökarna hade en eller annan relation till Lennart, kunde vara som kunder vid Rackstadskroten, eller andra affärsangelägenheter. Det var naturligtvis många från Arvika som kände Lennart men även från andra orter runt omkring, och inte minst norrmän.

Redan som tonåring började hans intresse för bilar, mopeder, motorcyklar och det mesta som rullade på hjul, och om någon behövde en reservdel till sin bil var det bara att vända sig till "Torparn" ute vid Rackstad.

"Pappa var ju en känd person i dessa kretsar med många kontakter", säger sonen Lars Sundin, här med barnen William och Fanny. Och som det syns blir det lite papper att hålla reda på.
"Pappa var ju en känd person i dessa kretsar med många kontakter", säger sonen Lars Sundin, här med barnen William och Fanny. Och som det syns blir det lite papper att hålla reda på.

Damm fanns på nästan samtliga bilar, vilket just i detta fall är en del av charmen, likaså också skicket av varierande slag. Många bilar från 20 och 30-talet har samlat en del damm, men givetvis fanns där också mycket fina och blankpolerade bilar, exempelvis en Volkswagen Karman Ghia från 1965.

– Den bilen har nog visat sig vara mest intressant. Det har kommit mejl om den från sjutton länder, bland annat en köpare från Santiago, säger Lars Sundin.

Volkswagen Typ 34 Karman Ghia 1500 S från 1977. Har endast rullat
 6000 mil, och troligen en av de bilar som får högsta budet i bilsamlingen.
Volkswagen Typ 34 Karman Ghia 1500 S från 1977. Har endast rullat 6000 mil, och troligen en av de bilar som får högsta budet i bilsamlingen.

Lars uppskattar att budet på den bilen kommer att hamna runt halvmiljonen.

Bekanta ansikten

Bland de som kom dit för att kika kunde man se välbekanta personligheter som förre bilförsäljaren Per-Anders Westergren med sin tidigare chef, numera pensionerade vd:n för Helmia, Lars-Erik Walfridsson.

Tre Volvo-valpar på samma plats. Till vänster legendariske bilförsäljaren Per-Anders Westergren och bredvid honom Lars-Erik Walfridsson tidigare vd för Helmia och tillika också chef för Per-Anders.
Tre Volvo-valpar på samma plats. Till vänster legendariske bilförsäljaren Per-Anders Westergren och bredvid honom Lars-Erik Walfridsson tidigare vd för Helmia och tillika också chef för Per-Anders.

Andra kända personligheter var folkraceikonen Sverre Eliasson. Han stod och kikade på den röda VW 1600.

Från slutet av sextiotalet och en bit in på sjuttiotalet jobbade han som mekaniker vid Biltjänst i Årjäng och som sålde Volkswagen.

– Jag minns en VW som denna som brevbäraren i Årjäng köpte av Biltjänst. Bilen gick klockrent på postrundorna, utom vid en väg som den stannade. Vi kunde inte hitta felet med en gång, men efter en tid kom vi på att han passerade under en kraftledning. Och då visade det sig att det var ett elektroniskt fel på den tidens elektronik i bilarna, som var hela orsaken till stoppen., säger Sverre med ett skratt.

I den katalog som samtliga fick kunde man läsa lite om bilarna, dess historia och faktauppgifter. Och även dess beräknade värden, som också kan vara ett startbud på auktionen. Allt från priser på 20 000 till några hundra tusen kronor. Bilar som stack ut i de högre prisklasserna var en BMW Barockängel på lite över hundra tusen, den resande säljarens drömbil, Dogde Business Coupe med ett beräknat värde mellan 120 till 160 000, samt Karman Ghian på upp till 200 000.

Barockängel. Så kallas denna modell av BMW 501 Saloon Barockängel med en sexcylindrig motor. Bilen är från 1954 och den första stora bilen man byggde efter andra världskriget.
Barockängel. Så kallas denna modell av BMW 501 Saloon Barockängel med en sexcylindrig motor. Bilen är från 1954 och den första stora bilen man byggde efter andra världskriget.

Artikeltaggar

HelmiaJösseforsLars SundinMotorVolkswagen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.