Hoppa till huvudinnehållet

Superstjärnor till Ingesund

Publicerad:
Reporter Linus Carle
Linus Carle
linus.carle@arvikanyheter.se
Malena Ernman och Nils Landgren kommer till Ingesund på tisdag för att livesända "Nisses Hörna".
Malena Ernman och Nils Landgren kommer till Ingesund på tisdag för att livesända "Nisses Hörna". Foto: Pressbild

På tisdag sänds "Nisses Hörna" live från Ingesund. Nils Landgren och Malena Ernman bjuder på musik och samtal tillsammans med Ingesundare.

Trombonisten Nils Landgren har genom åren presenterat "Nisses Hörna" i Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm – en koncept med konsert varvat med samtal i en soffa.

Nu tar Nils med sig operastjärnan Malena Ernman till Arvika för att livesända "Nisses Hörna" direkt från Ingesund.

Och faktum är att de båda har ett förflutet på Ingesund. Nils Landgren var student på musikhögskolan på 1970-talet och Malena Ernman gick på Ingesunds folkhögskola 1989 till 1990.

– Det här är jättestort och blir otroligt häftigt. Båda är världsartister. Nisse är en av världens bästa jazztrombonister och är framför allt enormt stor i Tyskland. Han har alltid haft en förkärlek till Arvika och Ingesund, så kul att han nu tar med sig "Nisses Hörna" hit. Det blir ett avslappnat, trevligt samtal varvat med musik. Lite Skavlanstuk, säger Johan Birgersson på Musikhögskolan Ingesund.

Nils Landgren har än fler kopplingar till musikhögskolan då han sedan ett antal år tillbaka är hedersdoktor på Karlstads universitet och tidigare och satt med i universitetets styrelse.

Malena Ernman, som alltså också har Ingesundskoppling, är främst känd i operans värld men har också gjort musikaler och 2009 var hon Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest med låten "La Voi" som hon skrev tillsammans med Fredrik Kempe.

Artisterna kommer framträda tillsammans med Ingesundslärarna Daniel Nolgård, piano, Robert Henriksson, kontrabas, Mattias Pérez, gitarr samt studenten Elias H. Sandqvist på trummor. "Nisses Hörna" sänds live på Musikhögskolan Ingesunds Youtubekanal på tisdag efter lunch.

Johan Birgersson gläds också åt nya beskedet att sittande publik på högst 300 personer tillåts på kultur- och sportevenemang från och med 1 november. Det innebär att Musikhögskolan Ingesund framöver kan ta emot cirka hundra personer på sina konserter.

– Troligen kan vi ta in en tredjedel i stora konsertsalen. Då följer vi rekommenderat avstånd på en meter. Det är ett riktigt positivt besked, men vi kommer vara återhållsamma och försiktiga ändå, säger han.

Artikeltaggar

ArvikaDaniel NolgårdFredrik KampeIngesunds FolkhögskolaJohan BirgerssonKarlstads universitetMalena ErnmanMattias PérezNils LandgrenNöje/KulturRobert Henriksson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.