Hoppa till huvudinnehållet

Årlig konsert hålls i år utomhus

Publicerad:
Barn- och ungdomskören ligger trots begränsade arenor inte på latsidan.
Barn- och ungdomskören ligger trots begränsade arenor inte på latsidan. Foto: Linus Carle

Det dryga hundratalet stämmor som i vanliga fall enas i Trefaldighetskyrkan under världens barn konserten delar denna höst upp sig i mindre körer. I ledning av Anna Tunström tar barn- och ungdomskören kompromisslöst ton

– Repertoaren är världens barn-anpassad med tema om världen och samvaro, säger Anna Tunström.

Barnkören, i åldrarna 6-12 år, har övat en gång i veckan under skoltid och planerar sitt uppspel vid missionshuset i Billingsudde.

Ändamålen helgar medlen, i år är det på altanen barnen samlas och pianot rullas ut och efter konserten väntar vidare underhållning

– Det blir en världens barn-tipspromenad samt korvgrillning, säger Anna Tunström.

Den andra kören – ungdomskören – utgörs av högstadieelever i årskurs nio och deras konsert kommer hållas i Mangskogs kyrka.

Upplägget för de båda körerna följer: Stavnäs-Högeruds barnkör på Billingsudde under FN-dagen lördagen den 24 oktober. Medverkande Rebecka Hugne, körledning och piano Anna Tunström.

Ungdomskör Stavnäs-Högeruds och Mangskogs församlingar i Mangskogs kyrka onsdagen den 28 oktober. Körledning och piano även där Anna Tunström.

Artikeltaggar

FN-dagenMusikTrefaldighetskyrkan

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.