Debatt: Är detta SD:s officiella hållning?

Debatt
PUBLICERAD:
Kenneth Johannesson och Anders Skogberg.
Öppet brev till Anders Skogberg (SD). Er fullmäktigeledamot och ordinarie ledamot i vård- och omsorgsutskottet Caisa Antonsson skriver i kommentarsfältet till SVT Värmland, angående att 14 S-föreningar i Karlstad vill ge amnesti åt ungdomar som omfattas av gymnasielagen, på följande sätt:
”GOTTEKJOSKEN ÄR STÄNGD. UTAN ARBETE INGET TILLSTÅND FÖR DE ÄR INGA SOM BEHÖVER HJÄLP.”

Dessutom: ”Ja om man blundar då tycker man de. Jobba? hur många är det av e som kom hit som har ett arbete inte Bidragsjobb utan på riktigt.”

På ett annat ställe: ”Vi kan inte låta människor komma hit och utrota oss som i generationer byggt vårt land.”

Är detta avhumaniserande och kränkande språk och dessa åsikter, denna människosyn, i överensstämmelse med SD i Arvikas officiella hållning?

Kenneth Johannesson

Ordförande för arbetarekommunen i Arvika (S)

Svar direkt:

Kenneth Johannesson (S), tack för din undran.

Jag drar mig till minnes, innan valet för två år sedan, då en av dina partikollegor politiskt hoppade på mig privat med kränkande kommentarer på sociala medier och jag kontaktade dig om det. Varpå du agerade på ett föredömligt sätt och talade tillrätta din partikollega. Sedan dess har jag haft stor respekt för dig. Visste du det?

Du och jag har som ledare i olika partier i Arvika ofta diametralt olika syn inom politiska områden. SD ifrågasätter starkt hur S styr Arvika kommun när beslut som fattas gör så att olika små grupper av medborgare kommer i kläm eller förfördelas. Vi anser då att invånares värde som våra medmänniskor åsidosätts.

Du och jag förmodar jag har samma människosyn. Som ledare för SD Arvika, som jag ansvar för, följer våra politiker Arvikas kommuns värdegrund och invånarnas lika värde inför lagen. Jag är väldigt trött på att bristen på motargument gör att rasiststämpeln ånyo slängs fram, från ett parti med ett till vissa delar mycket glömd mörk rasistisk historia. SD har alltid varit kritisk till en usel hantering av invandringen och hur integreringen sker i det svenska samhället. Det har inget med rasism att göra. Då har vi klargjort det.

På samma sätt har jag nu talat med min partikollega Caisa om de lösryckta meningarna som tagits ur sin kontext där hon uttryckt sig klumpigt. Caisa som har politiskt förflutet som aktiv socialdemokrat valde att på äldre dagar aktivera sig politiskt igen. Denna gång för SD för att hon var väldigt bekymrad för samhällsutvecklingen och vad vi lämnar efter oss till kommande generationer. Hon är absolut ingen rasist utan är i själva verket idealist. Hon menade att angripa politiken och inte individer eller grupper.

Caisa är mycket ledsen att det nu tolkas så.

Anders Skogberg

Ordförande SD Arvika

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.