• idag
  25 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.3 mm
 • måndag
  26 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bra start på inomhussäsongen

Ridsport
PUBLICERAD:
Millie Johansson och Belladonna V imponerade stort på Carlstad Horse Show.
Foto: Nils Lidén
Inomhussäsongen för tävlingsryttarna är igång och den kunde inte startat bättre! Under helgen som gick arrangerades Carlstad Horse Show och Arvika Ridklubb hade flera ryttare på plats.

På grund av Covid-19 och tillhörande restriktioner var det ett något mindre arrangemang än vanligt, men trots detta gjordes ändå drygt 340 starter under dagarna tre. Redan under fredagen gjorde Arvikaryttarna gjorde bra ifrån sig och fick med flera priser hem. Blott 13-åriga Millie Johansson med hästen Belladonna V var felfri och snabbast av 23 startande i fredagens regionala 120 cm-klass, vilket alltså resulterade i en vinst. På sjätte plats i samma klass, även där efter en felfri ritt, hamnade Malin Wikström/Thelma.

Millie red i slutet av sommaren sitt första Children’s-SM i Falsterbo, där hon gick till final, och vecka 44 är det dags för inomhus-SM på Grevagården i Skövde. Children’s klasser är endast öppna för ryttare mellan 12-14 år, men här i Karlstad tävlade alltså Millie mot de mest rutinerade ryttarna i alla åldrar.

Under lördagen var det dags att kasta om lite i resultatlistan - då var det istället Malin Wikströms tur att vara överst på prispallen. Efter en snabb och felfri ritt vann hon den nationella 120 cm-klassen, med nästan 4 sekunders marginal till tvåan. Millie var inte långt efter Malin tidsmässigt, men tyvärr föll en bom och hon blev utan placering.

På sjunde plats i samma klass, efter en felfri ritt, hamnade Linda Östensson.

Bra start på inomhussäsongen för Arvikas tävlingsryttare! Värt att nämna är även att alla tre tjejerna till vardags tränar för samma tränare - nämligen Maria Grane från Hammarö.

Malin Wikström och Thelma tog hem segern i söndagens nationella 1,20-hoppning.
Foto: Nils Lidén
Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.