• lördag
  28 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  1 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Slutreplik: Samarbete kräver samsyn och förtroende

Debatt
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise

I Arvika Nyheter den 14 september dömer du, Anders Skogberg (SD) ut mig och Liberalerna för att vi inte bedriver någon opposition. Särskilt odugliga är vi för att vi inte är beredda att gå in i ett organiserat samarbete med SD för att åstadkomma förändring. Ungefär samma odugligförklaring från Skogberg drabbar Mona Smedman och Centern i AN den 23 september. Även tjänstepersoner har drabbats av liknande påhopp.

Samarbete är ofta viktigt för att nå resultat. Men organiserat samarbete kräver oftast att man har en rimligt likartad värdegrund. Det saknas mellan L och SD! De som ska samarbeta behöver också känna att alla inblandade vinner på samarbetet. För Liberalerna räcker det inte med att vi vill få bort (S) från makten, vilket vi tycker det är hög tid för! Vi måste också känna att vi som samarbetar tillsammans kan göra något som är bättre för Arvikaborna. Att uppnå detta känns i långa stycken mycket tveksamt tillsammans med SD. Slutligen behöver samarbetsparterna känna respekt för varandra. Där har jag inte tidigare haft tveksamheter när det gäller SD, men med de onyanserade och nedvärderande utfall som Anders Skogberg gör åt olika håll, så är den respekten nu allvarligt naggad i kanten.

De partier som Liberalerna strävar efter att samarbeta med och styra Arvika tillsammans med är Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna, alltså Alliansen. Vi är beredda att ta över styret av Arvika för förändring och förbättring. Men om vi får den möjligheten bestämmer väljarna på valdagen. Får inte Alliansen majoritet, så får vi förhålla oss till det utslag som väljarna gett i valet. Liberalerna är beredda att ta ansvar för valresultatet för att skapa ett handlingskraftigt styre i Arvika. Men detta innefattar inte organiserat samarbete med Sverigedemokraterna.

Med detta inlägg avslutar jag den pågående debatten med Anders Skogberg.

Gösta Frödin

Gruppledare (L)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.