• idag
  20 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • onsdag
  21 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  10°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Mallgrodor bestämmer

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise
Som rubriken säger – så tror jag att Astrid Lindgrens Madicken skulle ha uttryckt sig om kommunens val av Arvikas kommunpris.

Ingen skugga över de som fick det. De var säkert värda utmärkelsen. Men, borde inte de som fått mest nomineringar till priset premieras också att nämnas (juryns sammansättning torde inte medgett majoritetens vilja.)

Stora förändring väntar vad gäller vård och omsorg enligt AN den 16 september. De inhyrda konsulterna föreslår en ny organisation. Var är de kommunanställda cheferna i ärendet? Beställare? Verksamhetschef, enhetschef och en chef till? Det verkar som konsulterna gör jobbet. Fråga? Är konsultation som kommunen betalar stora pengar för att chefer inte har tillräcklig kompetens. Eller? Det verkar så att det är fallet. Kommunalrådet? Var är du? Har du och övriga politiker som är ett stort gäng hamnat i mammons käftar för egen försörjning? Eller? Berätta hur man kan ha 18, 17, 16, 15 och så vidare betalda arvoderade uppdrag att företräda kommuninnevånarnas bästa. Besviken? Ja, vi är många.

Christer Ekenstierna (-)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.