• torsdag
  26 nov
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  27 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  28 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: L glider bara med

Debatt
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise
Tack Gösta Frödin (L) för tydlighet.

Nu vet medborgarna att L aldrig kommer samarbeta med SD. Han begriper inte att det är nödvändigt att samarbeta med SD om L också vill ha rejäl förändring av styret i Arvika vid nästa val.

Tuva till tuva-partiet fortsätter med sin passiva politik och kommer inte bidra till förändring i Arvika. Göstas devis är; detta är absolut inte bra men vi kör ändå på s-styrets förslag! Inte en reservation.

Gösta har under tio års tid i kommunstyrelsen aldrig tagit initiativ för att få stopp på den katastrofala myndighetsövningen i överförmyndarnämnden som var känt. Inga ställningstagande i vindskraftfrågan, ungdomsgården och Folkets park. Senast i våras i kommunledningsutskottet motsatte han sig inte att Arvika folkets park skulle få ytterligare bidrag på 800 000 kronor. En del av dessa pengar kunde ha använts till exempel för genomförande av L:s motion om ett kommuntäckande kulturmiljöprogram. L har alltid bara glidit med.

SD har motsatt sig att kommunens bolag lånar upp mer pengar och med senaste takten tar det cirka 170 år att återbetala. Men L motsätter sig inte detta! Tydligen - låna mer för det behövs. L:s värdegrund vilar på individens frihet att skapa sig sin egen framtid. Tydligen en frihet under begränsningen av låneokets tunga börda. Dubbelmoral.

Gösta sitter i budgetberedningen men L har aldrig presterat en egen budget. L har inga intentioner på att styra kommunen. L kan inte ens hålla ihop med Alliansen (M & C) utan var för en skattehöjning. Kommer ett halvår försenad alliansbudget (M:s) med en höjd skatt eller inte?

SD är partiet som utmanar S om styret. Inte ett tuva till tuva-parti.

Vill väljarna också förpassa L till historieböckerna?

Anders Skogberg

Ordförande Sverigedemokraterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.