Övertygande klassegrar för Bråten

Skytte
PUBLICERAD:
Skillingmarks Therese Bråten fortsätter att visa fin skjutform och tog hem två klassegrar i helgens hemmabanetävling.
Under helgen som gick arrangerade Skillingmark Skyttegille en hemmabanetävling på 50 meter gevärsskytte. Detta innebar att skyttar ifrån både Boden och Ystad i Sverige deltog plus många flera föreningar. Totalt var det 48 skyttar som tillsammans gjorde 61 starter i tävlingen.

Hemmabanetävlingsformatet är som det låter, skyttarna som anmält sig till tävlingen skjuter på sin respektive hemmabana eller åker till någon i närheten och gör sin tävling. Därefter rapporterar de in sitt resultat till arrangören som sammanställer en resultatlista. Skillingmarksskyttarna själva sköt på sin hemmabana tillsammans med skyttar ifrån Eda Skg och Beted Skf vilket gjorde det ännu mer tävlingslikt i traditionell mening.

– Som arrangör är vi helnöjda med deltagandet, konstaterar Lars Magnusson i Skillingmark Skyttegille.

När vi går igenom resultatlistan ser vi att Linus Olsson, Eda, vann klass 15 och att Therese Bråten, Skillingmark, vann klass 17 på 386 poäng. Axel Sparby, Skillingmark, placerade sig som trea i klass 13. I den yngsta klassen hade Albin Berggren Åmotfors det högsta resultatet med 372 poäng tätt före Gustav Morfeldt Eda på 371 poäng och Nellie Hult Åmotfors på 370 poäng.

I Elit klassen placerade sig Lars Magnusson Skillingmark som god tvåa med 386 poäng.

Därefter fanns det även möjlighet att skjuta ställning efter att man skjutit en liggandetävling. Therese passade på att även här vinna sin klass på samma övertygande sätt som i liggande på 367 poäng. Det var enbart en Elit skytt som hade högre resultat under helgen.

Blåsigt

För västskyttarna i Skillingmark var det lite blåsigt under lördagen medans tävlingsledningen erhöll rapporter om att det hade varit helt vindstilla på andra ställen. Kommande söndag kommer det att skjutas JSM hemmabana i Skillingmark och där kommer junioreliten ifrån Värmland att delta. Samtidigt som det skjuts i Skillingmark kommer det att skjutas över hela Sverige och Piteå står som arrangör och sammanställande av resultaten.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.