• lördag
  28 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  1 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: L säger nej till SD

Debatt
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise
Anders Skogberg kräver i en replik till mig besked från Liberalerna. Här kommer några:

Din första fråga Anders är om vi kommer att samarbeta med SD för förändring. Vårt besked är tydligt: Nej, vi Liberaler kommer inte att delta i något organiserat samarbete med SD! Våra ideologier är alldeles för olika. Vi vill att varje människa ska få möjlighet att utvecklas så som man själv önskar, så länge man inte med detta skadar någon annan. Men vi är också beredda att stödja den som av olika skäl behöver samhällets stöd, oavsett vem hen är och oavsett varifrån hen kommer.

I och med att vi säger nej till samarbete med SD så kommer du Anders med följdfrågan om vi därmed prioriterar fortsatt S-styre? Även här är vårt besked ett tydligt nej! S har suttit vid makten i Arvika i många, alltför många år. Sådant är aldrig bra! Växling vid makten har ett stort värde. S ser negativt på privata alternativ inom skola, vård och omsorg och har för lätt att höja skatten i stället för att se över kostnaderna. Stöttningen av små och medelstora företag har för låg prioritet. Det är några områden där S och L har tydligt olika syn på hur man bäst utvecklar kommunen. Växling vid makten är viktigt för fortsatt positiv utveckling i Arvika! Men en växling där SD inte ingår i styret!

För oss Liberaler är samarbete med övriga partier i Alliansen den naturliga utgångspunkten för en växling vid makten. Hur förutsättningarna i övrigt ser ut för ett maktskifte kommer väljarna att bestämma vid valet 2022. Utifrån de förutsättningarna kommer L att arbeta för maktskifte, men inte tillsammans med SD.

Du Anders tar upp senaste riksdagsvalet och menar att L gjorde sig skyldig till ”ett fruktansvärt demokratiskt svek” genom att till slut släppa fram och stödja en S-ledd regering. Vi gick till val tillsammans med Alliansen, men när ingen gruppering fick majoritet tog vi ansvar för att en regering till sist kunde bildas, utan medverkan från SD. Det var en ytterst demokratisk process, som hade sin utgångspunkt i valresultatet. Det känns bra att L till sist kunde medverka till att Sverige fick en regering!

Som jag framhållit förut: politik handlar om att kraftfullt driva sina hjärtefrågor men att i varje given situation vara beredd att ta ansvar för det aktuella läget. Det gör vi Liberaler, i Riksdagen, i Region Värmland och i Arvika kommun.

Gösta Frödin (L)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.