Hoppa till huvudinnehållet

Arvika U lärde av läxan

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Johan Shanaa gjorde ett av Arvikas fem mål i hemmamatchen mot Grums II.
Johan Shanaa gjorde ett av Arvikas fem mål i hemmamatchen mot Grums II. Foto: AN-arkiv

Arvika U studsade tillbaka från den mindre lyckade insatsen mot serieledande Hertzöga II senast - och vann söndagens hemmamatch mot Grums II med stabila 5-2.

– Vi hade tagit lärdom och vår prestation här är mycket bättre. Vi hade tre spelare som kom undan med godkänt i Skåre, har var det tolv, summerar Arvikatränaren Fredrik Tholén.

En prestation som fördelade sig över laget och över hela matchen.

– Vi skapar ett bastant tryck i första och har både ramträffar och frilägen utöver de mål vi gör. Vi hade ett bra grepp om matchen.

Gästerna reducerade två gånger om i andra men var aldrig nära att kunna hota.

– Vi tappar lite defensivt fokus när vi har ledningen och släpper till lite onödigt bakåt, men har ändå rätt bra kontroll.

Segern gör att Arvika stärker sitt grepp om tredjeplatsen i serien, tre poäng efter topplagen Hertzöga och Värmlandsbro.

– Vi har en ung och orutinerad grupp och är nykomlingar i serien, så det vi har sagt är att vi ska försöka att etablera oss i den här serien.

En trio 03:or var de som kvitterade ut bäst betyg i den här matchen. Anfallaren Lowe Engström var riktigt vass och mittbacksparet Elias Razaie och Edwin Bergström mycket stabila i det defensiva.

Målskyttar var Lowe Engström 2, Hadi Mazzaffari 2 och Johan Shanaa.

Artikeltaggar

ArvikaArvika Udivision 6 västraFotbollFredrik Tholén

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.