• idag
  29 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  1 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  2 dec
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  3 dec
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Dags att L lämnar besked

Debatt
PUBLICERAD:
Foto: Åserud, Lise
Gösta Frödin (L), ja, SD ifrågasätter och kritiserar 50-årigt socialdemokratiskt styre, som har lett Arvika kommun i fel riktning.

SD:s mål är att ta över makten i kommunhuset om två år och leda i en bättre riktning. Rörelsens 100-åriga epok är förbi. Fler invånare ansluter sig till oss, därför invånardialogen endast ekar ihåligt inne i kommunhuset och medborgarna blir överkörda av tossiga politiska beslut och inkompetens.

Den njugga oppositionspolitik som Gösta och vänner fört i decennier har aldrig utmanat styret på allvar. Allianspartierna har funnit sig till ro som opposition. Inte ens idag har de presterat en egen budget. Budgeten som är det yttersta styrmedlet för kommunen. SD däremot inlämnade budget där inte skattehöjning behövdes. En budget som hett ifrågasattes av sossarna på kommunfullmäktige. Allt medan Göstas balansretorik var förpassad till läktaren.

Det finns vid kommunvalet om två år i praktiken endast två val för väljarna, rösta på ett fortsatt S-styre eller på förändring. SD står för sin del för engagemang, ärlig och juste ledning där alla invånare och Arvika kommun sätts i första rum. Arvika kommun är till för invånarna och inte tvärtom.

Om invånarna väljer förändring om två år är frågan hur de skall rösta. Man behöver inte vara Einstein för att förstå att varken SD eller Alliansen kan nå egen majoritet utan är beroende av varandra. Notera att KD har för länge sedan insett detta faktum och resonerar konstruktivt med SD.

Följande förhållande var givet innan senaste riksdagsvalet. Alliansen kunde ta över makten med hjälp av SD. L och C gick till val under dessa premisser, som en enig allians, men kom ut som sossar. Ett fruktansvärt demokratiskt svek. C svek alla bönder, företagare. Nu går svenska skattepengar till EU som läggs på franska och tyska bönder samtidigt som inhemska jordbruksproduktionen minskat till endast 50 procent. Likaså svek L alla väljare som är för borgerlig fri företagsamhet utan statlig styrning. Sveket bekräftar återigen vilket rackligt parti L är.

Gösta, lura inte väljarna en gång till. Denna gång i Arvika kommun om två år. Invånarna behöver besked om ni arbetar för förändring och därmed samarbetar med SD. Faktum är att avstår L att samarbeta med SD är en röst på L lika med ett fortsatt S-styre.

Jag har lyssnat på Göstas utläggningar där han säger sig motsätta beslut men som regel avslutas men L kör ändå på beslutet. Senast var han för en skattehöjning på 94 öre. Gösta gick emot övrig allians som var klart emot skattehöjningen. Vilken sammanhållning i en viktig fråga.

Gösta, det är dags att lämna invånarna besked. Kommer ni samarbeta med SD för förändring eller prioriterar ni fortsatt S-styre ända till 2026?

Anders Skogberg (SD)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.