• idag
  20 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Svar till "Orolig dotter"

Insändare
PUBLICERAD:
"Då det råder ett fortsatt nationellt besöksförbud på landets alla äldreboenden har vi ingen möjlighet att göra någon skillnad här i Arvika", svarar insändarskribenterna signaturen "Orolig dotter".
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Arvika kommuns ansvariga tjänstemän och politiker har full förståelse för den oro som du som anhörig framför. Alla vi människor är beroende av mänsklig kontakt för att må bra och än mer kanske när vi är äldre och/eller sjuka.

Då det råder ett fortsatt nationellt besöksförbud på landets alla äldreboenden har vi ingen möjlighet att göra någon skillnad här i Arvika. Även om det tyvärr innebär en ökad isolering och risk för att de boende mår dåligt. Förbudet har beslutats för att minska risken för smittspridning av covid-19 inom äldreomsorgen.

Du som anhörig har dock fortsatt möjlighet att besöka din/dina närstående, även om det i dagsläget måste ske utomhus för att det ska kunna ske på ett säkert sätt.

För att verksamhetsansvarig i enskilda fall ska kunna bevilja undantag från besöksförbudet måste vissa villkor uppfyllas. Till exempel att det finns särskilda omständigheter som motiverar besök enligt Socialstyrelsens allmänna råd. Att risken för smittspridning på boendet bedöms som liten och att du som besökare är helt frisk och inte har några symtom på covid-19. Du som besökare ska även ha genomgått covid-19 och ha ett positivt testresultat i samband med sjukdomstillfället alternativt att du kan visa upp ett godkänt antikroppstest.

Vad gäller tryggheten för våra boende och för att vi ska kunna säkra att de får det stöd och den omsorg de behöver genomförs kvalitetsgranskningar av kommunens kvalitetsstab. Även diverse aktiviteter fortgår som tidigare förutom att det numera oftast sker inom varje avdelning istället för med en större gruppboende.

Du är välkommen att kontakta någon av oss undertecknade om du har några frågor eller funderingar.

Jonas Ås (S), Ordförande utskottet för Vård och omsorg

Eva Nilsson, verksamhetschef Vård och omsorg

Kristin Norrgård, avdelningschef särskilt boende

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.