Hoppa till huvudinnehållet

Hög nivå på skyttet i Arvika Archery Open – lyckat arrangemang

Publicerad:
Magnus Fredriksson från Arvika Archery slutade på en fjärdeplats i klass HCE med 793 poäng.
Magnus Fredriksson från Arvika Archery slutade på en fjärdeplats i klass HCE med 793 poäng. Foto: Selma Carlsson

Under helgen avgjordes Arvika Archery Open i 3D-bågskytte i Västra Sund och det blev ett lyckat arrangemang.

– Det har flutit på väldigt bra och jag har bara hört positiva saker, säger Ulf Eriksson från Arvika Archery.

Arvika Archerys första öppna tävling blev en lyckad historia med många startande och hög nivå på skyttet. Vinnare i klass HCE (compound-elit för herrar) blev landslagsskytten Mikael Anderle från BSK Sturarna med hela 850 poäng, av 880 möjliga.

– Det var första tävlingen för sommaren och det gick väldigt bra, jag är absolut nöjd. Jag blev lite nervös idag (läs söndag), kanske för att det gick så bra igår (läs lördag). Det var en tuffare bana andra dagen. Det var en trevlig helg med fint arrangemang över lag, berättar Anderle.

Mikael Anderle, segrare i HCE, flankerad av Stefan Hansson och Eddie Öyen.
Mikael Anderle, segrare i HCE, flankerad av Stefan Hansson och Eddie Öyen. Foto: Selma Carlsson

En västvärmlänning som lyckades bra var Arvikas Ola Lönnfjord som tog hem HCE Hunter-klassen med 728 poäng.

– Det kändes jävligt bra och otroligt skönt att vinna, jag har inte riktigt landat än. Banan var lagom utmanande och bitvis väldigt svår och motståndet var tufft. Ifjol sköt jag en liknande tävling och kom sist så det var roligt att få vinna nu, säger Lönnfjord som bara tränat bågskytte i drygt ett år:

– Jag började i juli ifjol men denna sommaren har jag övat ganska mycket med en kompis. Det är min bästa tävling hittills men det var lite nervöst, både på gott och ont. Det var en väldigt fin tävling så jag vill tacka arrangörerna. Det är en väldigt bra klubb också och en otroligt välkomnande sport. Det är så himla kul så man vill bara ut och skjuta hela tiden.

Hampus Fryklund  och Viggo Evensson sköt sin första tävling i helgen.
Hampus Fryklund och Viggo Evensson sköt sin första tävling i helgen. Foto: Selma Carlsson

Tappade bågen

I juniorklassen HC13 sköt 13-åriga Viggo Evensson och 11-åriga Hampus Fryklund från Arvika. Det var tävlingsdebut för de båda och Viggo knep segern med 620 poäng mot Hampus 595.

– Det var roligt. Man får tänka på att ha kul och inte stressa, berättar Hampus som hållit på med bågskytte i två år.

– Det var kul att få prata med folk och få nya vänner. Jag tappade bågen första dagen så jag fick rätta till den hemma sen, men det kändes bra. Det är kul att få bedöma avstånden själv och roligare terräng när man står i skogen och skjuter, förklarar Viggo som är ganska ny inom sporten.

– Jag började för några månader sen. Jag har inte gillat bollsporter så jag ville testa nåt nytt. Det är jättekul. Tålamodet blir bättre och man får lättare att fokusera av bågskytte.

Magnus Fredriksson och Robin Schedvin inpsekterar markeringen.
Magnus Fredriksson och Robin Schedvin inpsekterar markeringen. Foto: Selma Carlsson

"Tröttsamt men roligt"

Även arrangörerna var nöjda med tävlingen.

– Det var tröttsamt men roligt. Vi har förberett i två veckor och det blev en bra tävling, det är ingenting jag ångrar. Tävlingen tog lite längre tid än planerat då de verkade ta det ganska lugnt ute på banan. Det gick väldigt bra även om många är nybörjare. I och med att vi körde en öppen tävling blir det lite färre regler och det är det många som gillar. Vi fick 49 startande efter ett återbud i sista stund och det är ett stort steg för oss, berättar Ulf Eriksson.

I klass HC Hunter Open segrade Arvikas Björn Gullbrandsson på 735 poäng, Kari-Mette Bergum vann DC Hunter Open och Jesper Svensson tog guld i HR16.

Artikeltaggar

Arvika ArcheryBågskytteUlf ErikssonVästra Sund

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.