• idag
  20 sep
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Vi återkommer med fler förslag i höst

Debatt
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Susanne Engstad Clarke.
Foto: Hans-Åke henriksson
Skattepengar ser inte jag som kommunens, utan de är skattebetalarnas pengar som vi politiker fått förtroendet att förvalta. Kommunen bör finnas till för invånarna, invånarna borde inte ses som att de är till för kommunens verksamhet.

Vårt tänk är fundamentalt olikt de styrande, kanske de flesta andra partier också. Då vi tycker att all verksamhet som kan hanteras av privata små eller stora företag bör så göras, som exempelvis städföretag, campingar, äldreboenden

Att säga att det är bra med skattehöjning för att se vad fina blommor vi har, är en hägring som skymmer ett kasst budgetarbete som återigen inte går i balans.

Att sedan använda en enkät från några studenter som gjort på cirka 10 000 personer för att på något sätt visa vad mycket fel folk har om hur de kommunala skattepengarna används, som Henrik Axelsson gör, är enligt min mening en ointressant poäng, men säkert kul exercis för studenterna ifråga.

Vill tillägga att skattehöjningen lades in någon vecka innan beslutet skulle antas i kommunstyrelsen i juni, enligt budgetberedningens förslag, det gjorde ju det hela mycket kort om tid att lägga fram alternativ.

ANC konkurrerar i stort sett med privatägda fastigheter i stadskärnan. Att fylla stadskärnan med småföretag igen för att bli mer levande är önskvärt. Flera aktiviteter som finns på ANC kan i stället läggas på Ritz, vilket var den dyraste renoveringen av dess storlek i vår kommun, den kan användas betydlig mer. Kommunfullmäktige sammanträden kan hållas på Ritz, för att göra det mer tillgängligt för åhörare till exempel. Kanske borde ANC rentav säljas, åtminstone se över möjligheterna för det. Att likvidera flera fastigheter som kommunen äger är något vi ser positivt på.

Vi kommer som sagt återkomma i höst med flera förslag, att få igång näringslivet, borde vara en prioritet.

Ska bli spännande med val 2022.

Susanne Engstad Clarke

KD Arvika

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.