• idag
  9 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Vem betalar?

Insändare
PUBLICERAD:
Insändare.
Foto: Åserud, Lise
Fredag i coronatider. Barn och barnbarn på genomresa – och äntligen fick vi en möjlighet att träffa dem efter flera månaders pandemiisolering.

För säkerhets skull bad vi dem övernatta på Scandic hotell i stället för i vårt hem. Vi ville träffas på ett så tryggt sätt som möjligt och dessutom var säkra på att de var utvilade inför den fortsätta hemresan. Vi fick en fin eftermiddag tillsammans, på fysisk distans, och vi skildes vid 21-tiden.

Det blev inte så mycket till nattvila för familjen. Scandic bjöd på ett bra rum – men med uttjänta sängar. Under natten bjöd sedan Arvikas ungdomar på underhållning från bilar med dånande musik långt in på morgonen. Så mycket var det bevänt med den avstängningen av innerstaden.

Det var en ganska trött familj som vinkade farväl till oss på lördag förmiddag – och det kändes inte alls bra att få del av deras erfarenhet. Vi ville erbjuda det bästa, men nu vet vi att vi inte ska föreslå våra gäster att övernatta i centrala Arvika, eller ens rekommendera vänner och bekanta att övernatta i den stad vi själva verkligen uppskattar.

Så vem betalar notan för en misslyckad övernattning? Scandic hotell, Arvika kommun, polisen? Nej, det gör vi – och alla andra trötta och besvikna Arvikabor som så gärna vill erbjuda en vacker och levande småstad.

Kjell Åke Holdar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.