• idag
  9 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bilmusik gör inte Arvika till en levande stad

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jonas Klint
Nu börjas det igen med diskussioner om oväsen från trafiken i innerstan och att centrum stängs ner på grund av det. Att folk blir oroliga över att Arvika inte kommer att vara en så kallad levande stad längre.

Jag förstår inte riktigt hur de tänker. Inte är det väl trafiken som gör Arvika till en levande stad? När jag tänker på Arvika som en levande stad så tänker jag på de butiker som finns i innerstan, alla mysiga caféer och restauranger. Alla trevliga folk i Arvika. Jag tänker på alla skolor som finns, gymnasium och vår fina folkhögskola och musikhögskola på Ingesund, där folk från hela Sverige reser dit för att studera. Jag tänker även på turism i och utanför Arvika, den fina stadsparken som utsågs till "Årets Park" år 2019, Ingestrand camping med dess badstrand, minigolf och kanotuthyrning och Arvikas kulturella sida med Rackstadmuseet, fordonsmuseet, biblioteket samt alla gallerior i Arvika med mera.

DET för mig gör Arvika till en levande stad. Så länge staden har detta så lever Arvika vidare.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.