• idag
  20 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: S är inne på ett populistiskt spår

Debatt
PUBLICERAD:
Susanne Engstad Clarke.
Foto: Hans-Åke henriksson
Henrik Axelsson ställer alltså blommor och annan utsmyckning mot, kvalitet inom vård och omsorg och mot fler lärare och mer stöd i skolorna.

Som ordförande i lärande och stöd snart två år som du har varit, verkar det något arrogant att fortsätta spendera på sådant som inte är krav enligt kommunallagen, innan de allvarliga hälsosjuktalen inom förskolorna som ligger på cirka 15 procent är uppklarade till exempel.

Finns flera områden som behöver åtgärdas innan man kan prata om utsmyckning. Att effektivisera musikskolan är ju inte ett förslag på att ta bort det helt, utan kanske bara byta till annan byggnad, på så sätt slippa underhåll av en stor fastighet. Inte säker på vad du vill uppnå med din kommentar om snöplogning... Du är inne på ett populistiskt spår då du uttrycker dig så, något som ni i S brukar säga er vara helt emot.

Att sedan klumpa ihop kultur med mera med räddningstjänst är inkorrekt, då det ena är obligatoriskt och det andra frivilligt, enligt kommunallagen. Att se skattehöjning som en lösning håller jag inte med om utan större förändringar måste ske, annars är ni inne på flera skattehöjningar redan nästa år, eller hur?

Susanne Engstad Clarke

KD Arvika

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.