• idag
  9 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Flytta den störande biltrafiken till ett industriområde

Insändare
PUBLICERAD:
Flytta den störande biltrafiken till ett gammal industriområde eller till skogen, skriver insändarskribenten.
Foto: Åserud, Lise
Signaturen ”Ung” föreslår att alla som störs av oväsen från bilar och ljudanläggningar nattetid bör flytta från centrum. Förslaget får mig att tänka på titeln till en gammal film ”Höj inte bron, sänk floden”.

Att flytta bort tusentals människor från centrum är ett gigantiskt projekt. Det är mycket lättare att flytta de redan hjulburna yngre och eventuella äldre som väsnas på stan nattetid. Lämpligen då till något industriområde där ingen vistas under kvällar och nätter, exempelvis området mellan gamla 61:an och flygfältet. Eller någonstans ute i skogen.

Som lösning för alla de sextonåriga flickor som enligt ovan nämnda signatur har som enda intresse att se på amerikanska och andra bilar (i flera fall mer vrak efter sådana) och att lyssna till dånande musik så går det säkert lika bra att skjutsa dem till en mindre central plats.

För enligt ”Ung” så är ju hela grejen med bilåkandet och spelandet enbart de två beståndsdelarna och de bör kunna ge samma njutning och gemenskap vart de än utövas. Att störa, förarga och göra livet surt för medmänniskor är väl en biprodukt som de som utövar verksamheten inte kan eller vill förstå sig på.

En som flyttade

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.