Hoppa till huvudinnehållet

Sommarskola med populär nyhet

Publicerad:
Det här är första året som Arvika Tennisklubb kan bjuda in till padel i sin sommarskola. Uppskattat av 7-9-åringarna som testade på sporten under måndagen.
Det här är första året som Arvika Tennisklubb kan bjuda in till padel i sin sommarskola. Uppskattat av 7-9-åringarna som testade på sporten under måndagen. Foto: Roger Nilsson

Arvika Tennisklubb arrangerar sin vana trogen årets tennisskola, nyheten detta år är att även padel ingår på den nybyggda banan i Styckåsskogen.

Måndagar och torsdagar veckorna 26-28 är det full aktivitet på tennisbanorna och padelbanan hos ATK med drygt trettio ungdomar anmälda. Träning och aktiviteter för 7- 12-åringarna sköts av de fyra ledarna Oliwer Ingemarsson, Gustav Adolfsson, Tilde Lundgren Axelsson och Alva Hjärt.

Årets tennisskola består mer av spel mot varandra och lite färre rena tennisövningar.

– På grund av coronan ändrar vi lite så vi undviker vissa övningar. Tror det är tredje året jag är med som ledare och en hel del av ungdomarna kommer tillbaks sedan tidigare år, kommenterar Oliwer.

12-åriga Waldemar Wessling tycker tennis är lite roligare än padel.

– Tennis är ganska lätt och väldigt kul men jobbigt.

Syskonen Ines, 8, och Love Bonnevier Rask, 10, är mer förtjusta i nyheten padel.

– Padel är roligast, vi gör våran första dag på tennisskolan för året och tycker det är jätteskoj, vi har spelat mycket tennis innan också, säger de samstämmigt.

  • Syskonen Love och Ines Bonnevier Rask har spelat mycket tennis.
    Syskonen Love och Ines Bonnevier Rask har spelat mycket tennis. Foto: Roger Nilsson
  • Waldemar Wessling föredrog tennis framför padel.
    Waldemar Wessling föredrog tennis framför padel. Foto: Roger Nilsson
  • Drygt 30 barn har deltagit på årets sommarskola.
    Drygt 30 barn har deltagit på årets sommarskola. Foto: Roger Nilsson

Vid dåligt väder flyttas träningarna till inomhusbanorna annars är det utomhusträning som gäller.

– Känslan är att de flesta tycker padel är roligast, det är lite enklare och för de yngsta blir det lite längre bollar och mer spel än när de prövar tennis som är svårt i början, kommenterar Oliwer.

Deltagarantalet är något färre än förra året men fyller de förhoppningar klubben hade.

Artikeltaggar

ArvikaArvika TennisklubbPadelTennis

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.