Hoppa till huvudinnehållet

Children of The Sün hyllar livet mitt i sorgen

Publicerad:
Wilma Ås, Josefina Ekholm Berglund och Jacob Hellenrud är tre av medlemmarna i singelaktuella Children of The Sün.
Wilma Ås, Josefina Ekholm Berglund och Jacob Hellenrud är tre av medlemmarna i singelaktuella Children of The Sün. Foto: Carl Edlom

Nu släpper Children of The Sün en ny singel som kan sprida ljus i ett sorgmörker.

Låtskrivaren och gitarristen Jacob Hellenrud dedicerar "Mountain of the Sun” till sin svårt sjuka lillasyster.

Arvikabandet Children of The Sün släppte ett uppmärksammat debutalbum i somras som möttes av lovord från bland annat NWT. Nu följer gruppen upp skivan med en singel hämtad från ett kommande album. Låten "Mountain of the Sun” har gitarristen Jacob Hellenrud tillsammans med Beatrice Ellmark Tornberg skrivit sin lillasyster.

– Låten skrevs för ett år sedan, berättar Jacob Hellenrud.

– Den handlar om min lillasyster som har varit sjuk under en stor del av sitt liv. Häromdagen besökte jag henne på sjukhuset för att säga hej då. Det är nära. Det kanske inte var så från början, men nu är det så uppenbart att det är hennes låt. Som att det är en oturlig slump eller ödet att den släpps just nu.

"Visa att musiken finns"

I en situation där det är svårt att finna orden är musiken ett sätt att skapa både gemenskap och tröst.

– Dessutom med allt som händer just nu – med världen som ser ut som den gör – nu behövs alla konstnärer, musiker mer än någonsin. Nu är det viktigt att visa att musiken finns. Många förväntade sig nog ytterligare en ösig rocklåt från oss, men jag tror inte att det är vad folk vill höra just nu. Det är i alla fall inte vad jag vill höra.

Balladen "Mountain of the Sun” släpps den 8 maj.

– För många är musiken det enda sättet att få ur sig saker. Så är det för mig. Jag är dålig på känslor och på att säga vad jag tycker. Musiken är mitt sätt att uttrycka mig. Genom musiken får jag en röst. En slags självterapi kanske.

Mot bakgrund av rådande virustider då mångas vardag än mer än vanligt kantas av död och sorg hoppas Jacob Hellenrud att bandets låt kan kännas relevant för många.

– Vi vill släppa en låt som är en hyllning till livet. Det behöver vi nu.

Den 16 maj medverkar bandet i stödgalan för Arvikas näringsliv.

Artikeltaggar

Children of the sünJacob HellenrudMusikNöje/KulturNWTRock

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.