Hoppa till huvudinnehållet

Förbundet spikade Arvikas degradering

Publicerad:
Ingen räddningsplanka. Svenska Innebandyförbundet tog i helgen det definitiva beslutet om att lagen på nedflyttningsplats i förbundsserierna också kommer att flyttas ner.
Ingen räddningsplanka. Svenska Innebandyförbundet tog i helgen det definitiva beslutet om att lagen på nedflyttningsplats i förbundsserierna också kommer att flyttas ner. Foto: AN-arkiv

Det tillfälliga trycket på pausknappen följdes av ett tryck på stoppknappen.

Under helgen blev det klart att Svenska Innebandyförbundet ställer in SM-slutspelet för både damer och herrar, samt delar ut SM-medaljer i enlighet med grundserietabellen - vilket betyder att KAIS Moras västvärmländska målvakt, Jenny Axelsson, belönas med ett SM-brons "i kavaj".

Förbundsstyrelsen slog också, vid samma möte, fast vad som gäller för upp- och nedflyttningar i förbundsserierna, vilket bland annat omfattade att "alla lag på nedflyttningsplats i Svenska Superligan, allsvenskan och division 1 degraderas till säsongen 2020/21".

Något som alltså släckte det lilla, eventuella, hopp som funnits om att Arvika Innebandy skulle ha kunnat räddas kvar i ettan om man "nollat" upp- och nedflyttningar som man gjort i en del andra sporter.

– Målsättningen har varit att ha en konsekvent syn och röd tråd för förbundsserierna och att det ska vara applicerbart även i distrikten. Om inte kval kan genomföras ska seriesegrare flyttas upp, samtidigt som lag som har åkt ur en serie ska flyttas ner, kommenterar förbundsordföranden Märit Bergendahl i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Arvika IBFDivision 1 västra herrInnebandyJenny AxelssonKais MoraSSLStockholm

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.