Langs Leksand - "räddade" av viruset

Ishockey
PUBLICERAD:
Det mesta pekar på att Oskar Langs Leksand blir kvar i SHL.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Finns det några vinnare i coronavirusets spår? Det skulle möjligen vara Oskar Langs Leksand.

Svenska ishockeyförbundet har nämligen beslutat att nästjumbon och Oskarshamn får stanna kvar i SHL, då kvalspelet inte kunde fullföljas. Arvikasonen Lang, som kritat på för tre säsonger till i klubben, får därmed fortsätta lira hockey i ligan nästa säsong.

Beslutet har dock mötts av protester av Modo och Björklöven som var mitt uppe i den allsvenska finalen till SHL-kvalet. Klubbarna har överklagat beslutet till Riksidrottsnämnden och hoppas även få med sig de andra allsvenska klubbarna.

Hockeyallsvenskans andra västvärmlänning, Victor Berglind, hann bara med en slutspelsmatch i slutspelsserien med BIK Karlskoga innan säsongen var över. BIK kommer att fortsätta i allsvenskan även nästa säsong och får sällskap av Berglind som har ett år kvar på sitt kontrakt.

Snöpligt slut blev det även för Charlottenbergssonen Marcus "Lilliz" Nilsson och FBK som inte fick chans att göra upp om SM-titeln, utan fick nöja sig med en andraplats i grundserien. Redan nu står det klart att FBK möter seriesegrarna Luleå på bortaplan i SHL-premiären 19 september. Fansen kan dock inte räkna med att "Lilliz" finns med då det sedan tidigare ryktas att han är på väg till KHL.

Malmö Redhakws och Arvikasonen Johan Olofsson slutade nia i SHL:s grundserie. I premiären möter Olofsson & co Brynäs på bortaplan. Olofsson har kritat på till 2021 med Malmö.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.