Hoppa till huvudinnehållet

NWT:s coronastatistik – följ läget i Värmland här

Publicerad:
Reporter Viktor Sunnemark
Viktor Sunnemark
viktor.sunnemark@nwt.se
Följ coronaläget i Värmland här.
Följ coronaläget i Värmland här.

Coronaviruset har tagit ett omtag om Värmland och NWT:s statistiksajt över virusets spridning i länet uppdateras på nytt.

Nedan ser du NWT:s sammanställning av coronaläget i Värmland.

Februari 2022: Denna sida uppdateras inte längre.

Antal fall i Värmland per dag

Antal fall i Värmland per vecka

Sjukhussiffror just nu

Sjukhussiffror för de två senaste månaderna

Sjukhussiffror under pandemin

Siffrorna uppdateras när information kommer från Region Värmland eller Folkhälsomyndigheten. Folkhälsomyndigheten publicerar ny statistik tisdag–fredag. Region Värmland publicerar måndag–fredag.

Coronafall

Sedan början av juli är det möjligt för allmänheten att testa sig för coronaviruset. Testerna visar pågående infektioner, det är såldes inga antikroppstester. Exakt hur många som varit sjuka under våren är därför svårt att veta. Mellan vecka 44 och 46 2021 testades i stort sett bara ovaccinerade för viruset, därför ska statistik däremellan tolkas försiktigt.

Avlidna

Länets första dödsfall i covid-19 skedde i slutet på mars 2020. Patienten hade underliggande sjukdomar och vårdades innan dödsfallet på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad.

Friskförklarade

Region Värmland, liksom många fler i världen, registrerar inte antal friska från covid-19. Läs mer om det här:

Så ser det ut i Värmland

Folkhälsomyndigheten släpper varje vecka siffror på antal smittade i varje kommun. Här är den senaste statistiken.

NWT har även gjort flera större sammanställningar över hur coronaviruset har spridit sig i kommunerna genom att undersöka smittade och avlidna per postnummer i länet.

Läs mer här

Så undviker du att smitta andra

Så undviker du att smitta andra

Du ska stanna hemma om du känner dig sjuk, även om du har milda symtom. Vissa grupper, till exempel skolelever och vårdpersonal, ska provta sig. Du som inte behöver provta dig ska stanna hemma i minst fem dagar från att du fått symtom. Du ska vara feberfri i minst två dagar innan du får gå till jobbet igen.

Det finns vaccin mot covid-19. Du som ännu inte är vaccinerad hittar lättast en tid för vaccination via 1177.se .

Det finns även råd, restriktioner och förhållningsregler man måste förhålla sig till i pandemin, läs på folkhälsomyndigheten.se eller krisinformation.se för att se vad som gäller just nu.

Tänk på att hålla avstånd och tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Går inte det kan man använda handsprit med minst 60 procent alkohol.

Hosta och nys i armvecket.

Undvik att röra vid ansiktet.

Artikeltaggar

CoronavirusetFolkhälsomyndighetenRegion VärmlandVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.