Västvärmländskt familjeföretag kan vinna pris

Nyheter
PUBLICERAD:
Kari och Nils Andersson (AB Hilmer Andersson), Ulf, David och Anita Nordentjell (Bomstadbaden), Lars Vik och Daniel Wiik (Wraptech) tillsammans med Kathrine och Mikael Löfberg.
Västvärmländska företaget AB Hilmer Andersson kan vinna priset Löfbergs Family Business Award på näringslivsgalan 100 grader Karlstad den 20 mars.

AB Hilmer Andersson är ett av tre nominerade företag. Övriga är Bomstadbaden och Wraptech.

– Vi fick in närmare 30 kvalificerade nomineringar, det visar att familjeföretagen betyder väldigt mycket för väldigt många. De värmländska familjeföretagen påverkar både ekonomi och arbetstillfällen i regionen på ett positivt sätt och är värda all uppmärksamhet, säger Kathrine Löfberg som sitter i juryn tillsammans med övriga i familjen Löfbergs fjärde generation i ett pressmeddelande.

Det är första gången som priset delas ut. Priset består bland annat av ett medlemskap i Family Business Network, ett nätverk som verkar för långsiktig utveckling av svenska familjeföretag.

AB Hilmer Andersson nomineras med följande motivering: "​Familjen Andersson driver sedan 1920-talet ett företag med betydelse långt utanför den egna familjen. Den fjärde generationen har lyckats behålla AB Hilmer Anderssons tydliga profil som familjeföretag och förenar affärsmässiga framgångar med ett genuint ansvarstagande som är bra för både familjen, företaget och lokalsamhället."

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.