Hoppa till huvudinnehållet

Här är Socialdemokraternas besked om vindkraften i Stömne

Publicerad:
Arvika Nyheter
redaktion@arvikanyheter.se
Stena Renewable planerar för vindkraft i Stömne och nu har kommunens största parti – Socialdemokraterna – lämnat besked i frågan kring veto.
Stena Renewable planerar för vindkraft i Stömne och nu har kommunens största parti – Socialdemokraterna – lämnat besked i frågan kring veto. Foto: Stena Renewable

På tisdagskvällen hade Socialdemokraterna ett representantskapsmöte. Partiet fattade där beslut om den planerade vindkraften i Stömne

Arvika kommun har möjlighet att använda veto mot vindkraftsetableringar i kommunen, och det var just den frågan som diskuterades på Socialdemokraternas repskapsmöte under tisdagskvällen.

Och partiets beslut blev att säga ja till veto – alltså nej till den planerade vindkraftsetableringen i Stömne.

Partiet skriver så här i ett pressmeddelande: "Som politiker får man aldrig låta det gå prestige i frågor utan för - och nackdelar måste alltid vägas mot varandra. Väl medvetna om att ett sådant beslut kan tyckas gå emot vår ambitiösa miljö - och hållbarhetspolitik kan vi lova att målmedvetet jobba vidare med våra Agenda 2030 mål och övriga klimatmål inom sol, vatten, transporter, livsmedel och byggnationer. Inte minst nu när vi står inför möjligheten att bygga en ny stadsdel i Arvika hamn så kommer ett hållbarhetsperspektiv rakt igenom det projektet att vara en hjärtefråga för oss."

Socialdemokraternas besked innebär att nej-sidan nu har majoritet i Arvika kommunfullmäktige. Sedan tidigare har Moderaterna, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet sagt nej till vindkraften. De fyra partierna har tillsammans 37 av 49 mandat i fullmäktige.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

Arvika kommunMiljöpartietModeraternaPolitikStömneSverigedemokraterna

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.