• idag
  16 juli
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  24°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Moderaterna har också ett ansvar

Debatt
PUBLICERAD:
Moderaterna har också ett ansvar, menar Nils-Gunnar Andersson (S).
Foto: Hans-Åke Henriksson
Replik till Håkan Axelsson (M). Håkan Axelsson finner i sin insändare anledning att överge Moderaternas ansvarsfulla hållning att inte söka politiska poänger i den i våra medier mest uppmärksammade lokala politiska frågan, överförmyndarnämnden.

Ett faktum som han tycks glömma är att representanter för Moderaterna finns och har funnits med i överförmyndarnämnden. Han menar att ”ni”, vilket lätt kan tolkas som Socialdemokraterna, skulle ”erkänna era tillkortakommande” och be alla drabbade om ursäkt, vilket kan vara ett rimligt krav. Borde då inte alla ansvariga i så fall delta i denna ursäkt? Han skriver också att ”vi förväntade oss att ni skulle ta initiativ till en SANNINGSKOMMISSION”. Faktum är att alla berörda politiker har förslagsrätt.

Men låt oss ha fokus framåt.

Min uppfattning är att nämndens ledamöter uppskattar att få genomlyst hur vi på bästa sätt ska hantera de ärenden som inte hunnits med och de ärenden som visar sig ha brister när de aktualiseras. Synpunkter på hur vi kan arbeta mera effektivt och korrekt handlägga de pågående, och i många fall komplicerade ärenden, är också välkomna. Nämndens ledamöter är ytterst medvetna om vårt ansvar för att enskilda människor med behov av stöd också får detta på bra och ett korrekt sätt.

Därför – alla ni medborgare som kan tänka er ställa upp för någon medmänniska som kan behöva hjälp med att hantera sin ekonomi och andra viktiga ärenden–- ta kontakt med överförmyndarnämndens kansli och erbjud era tjänster. Vi erbjuder utbildning och stöd och en ekonomisk ersättning för uppdraget.

Nils-Gunnar Andersson (S)

Ersättare i överförmyndarnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.