• idag
  22 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Vakna Peter Söderström!

Debatt
PUBLICERAD:
Henrik Axelsson (M) replikerar Peter Söderström (S).
Foto: Hans-Åke Henriksson
I ditt svar på Henrik Samuelssons insändare kring överförmyndarnämnden försöker du få det att låta som att Moderaterna vill stoppa översyner av verksamheten när det är precis tvärtom.

Vi har sedan 2017 drivit en ganska omfattande intern opinion utan att försöka vinna några politiska poäng, och det vet du, såvida det inte är så att du sovit dig igenom de senaste årens politiska turer.

Du skriver att vi inte stod bakom den senaste översynen och givetvis stämmer det. Vi ville inte lägga pengar på en begränsad sexdagars övergripande analys av verksamheten utan i stället ge personalen i verksamheten arbetsro efter den stora omställning och förstärkning av resurser som de gått igenom.

Vi ville snarast ha en ordentlig genomgång av alla de beslut som kan innehålla felaktigheter. Vi förväntade oss att ni skulle ta initiativ till en SANNINGSKOMMISSION Peter, inte någon ytterligare begränsad översyn av verksamheten.

En oberoende kommunal sanningskommission som oberoende av tidigare handläggning skyndsamt går igenom beslut som tagits under tiden med en bristfälligt dimensionerad överförmyndarverksamhet. Kommunen ska själv därefter rätta till de felbeslut och ersätta de som blivit bestulna på sina ekonomiska medel.

Vi har avstått att göra några politiska poäng av detta i tron om att ni skulle agera klokare genom att erkänna era tillkortakommande, be om ursäkt till kommuninvånarna, särskilt de som kan ha drabbats av felaktiga beslut och dessutom se till att de ersätts på ett korrekt sätt. Att hänvisa personer som har behov av en god man att driva rättsprocesser mot kommunen tycker vi är i osmakligaste laget. När du nu förvränger sanningar för att just skapa egna politiska poäng så bjuder du in oss i den poängjakten.

Håkan Axelsson

Moderaterna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.