Klart med ny chefredaktör för AN: "Ett drömjobb"

Nyheter
PUBLICERAD:
Linus Carle, i mitten, tar över som ny chefredaktör för Arvika Nyheter. Till vänster Mikael Rothsten, vd för NWT Media AB, och till höger Staffan Ander, chefredaktör för NWT och delägare i NWT Media som bland annat ger ut AN.
Foto: Kerstin Herö
Linus Carle tar över som ordinarie chefredaktör för Arvika Nyheter. Han efterträder Jonas Klint.
– För mig är det ett drömjobb, det finns inget roligare än lokaljournalistik, säger han.

Carle har varit tillförordnad chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare sedan oktober förra året och tar nu över som ordinarie chefredaktör.

– Jag har ju fått känna på det här jobbet ett antal månader och har trivts jättebra så det känns hedrande och kul att NWT:s ledning och ägare ger mig möjlighet att fortsätta, säger Carle.

Han vill att läsarna – oavsett om det läser tidningen på papper eller på webben – ska ha en fortsatt stark relation till Arvika Nyheter.

– Vi ska vara världsledande på nyheter från Västvärmland och erbjuda kvalitativ lokaljournalistik. AN ska vara den naturliga platsen dit man vänder sig för att få nyheter från Arvika och Eda.

Nöjd ledning

Ledningen är nöjd över rekryteringen

– Vi är glada att kunna rekrytera Linus Carle som ny chefredaktör. Linus har under den tid han har varit tillförordnad chefredaktör visat att han har de egenskaper som behövs för att kunna fortsätta att utveckla Arvika Nyheters journalistik. Vi delar tron på vikten av lokal kvalitetsjournalistik, säger Staffan Ander, chefredaktör för NWT och delägare i NWT Media som bland annat ger ut AN.

Mediemarknaden är i stor förändring och nu gäller det att Arvika Nyheter och Linus Carle hänger med i den digitala utvecklingen samtidigt som papperstidningen ska hålla samma kvalitet.

Mikael Rothsten, Staffan Ander och Linus Carle.
Foto: Kerstin Herö

– Linus står för ett modernt och engagerat ledarskap. Han är också väl införstådd med den förändring som nu sker på mediemarknaden där vi genom våra digitala produkter måste nå en ny publik. En viktig uppgift för Linus blir att fortsätta att utveckla innehållet både i papperstidningen och digitalt, säger Mikael Rothsten, vd för NWT Media.

Brett uppdrag

De senaste åren har AN stått för många bra granskningar, vilket Carle tycker att man ska fortsätta med.

– Granskningar ger stuns i tidningen och gör oss relevanta. Men vi har ett väldigt brett uppdrag: vi ska informera, granska, beröra och underhålla. Vi ska göra en produkt som Arvika- och Edaborna har en stark relation till.

Vad kan AN-läsarna förvänta sig av tidningen framöver?

– En väldigt pigg tidning som fortsätter att ta fram egna nyheter. Det vi skriver om ska läsarna prata om på sina fikaraster.

Han tycker också att det är viktigt att lokaltidningen har en stark röst i den lokala debatten.

– Dels att insändarsidan är en naturlig plattform för debatt, men även att jag som chefredaktör själv kan sticka ut hakan i vissa lokala frågor.

Carle tillträder officiellt 1 mars och är fram tills dess fortsatt tillförordnad chefredaktör.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.