Samuelsson tar över Leksand

Ishockey
PUBLICERAD:
Oskar Langs Leksand byter tränare.
Foto: Henrik Hansson / TT
Leksand pressade tabelltvåan Färjestad i Löfbergs Arena förra veckan - men överlag har det gått tungt för Oskar Langs gäng och under måndagen kom beskedet att föreningen sparkar tränaren.

Rutinerade SHL-coachen Roger Melin får ta sitt pick och pack efter 38 omgångar, med laget på en jumboplats i serien med 34 inspelade poäng - och sju poäng upp till närmaste räddningsplanka, Linköping.

In istället för Melin kommer förra NHL-proffset Ulf Samuelsson.

– Det är ett tufft läge vi är i såklart, men vi har många matcher på kort tid framöver och det är många poäng tillgängliga att kriga om i serien än. Vi ska vända trenden och få bra driv i gruppen, och jag är väldigt taggad och är beredd att kriga hårt för föreningen, säger Samuelsson i ett pressmeddelande.

Samuelsson, som har ett förflutet som spelare i Leksand, har de senaste säsongerna varit assisterande tränare i NHL-laget Chicago. Denna säsong arbetar han som scout för Seattle som blir ett nytt NHL-lag till hösten.

Oskar Lang har spelat samtliga 38 matcher för sitt Leksand den här säsongen och är lagets fjärde bästa poängproducent med sex mål och sju målgivande passningar.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.