Hoppa till huvudinnehållet

Andraplats och klirr i kassan för e-sportsproffset från Arvika

Publicerad:
Reporter Anton Eriksson
Anton Eriksson
anton.eriksson@arvikanyheter.se
Johan Taylor och hans lagkamrater kom på andraplats, vilket innebar 5 000 dollar i prispengar, i en stor turnering i spelet Apex legends strax innan jul.
Johan Taylor och hans lagkamrater kom på andraplats, vilket innebar 5 000 dollar i prispengar, i en stor turnering i spelet Apex legends strax innan jul. Foto: Anton Eriksson

E-sportaren Johan Taylor, från Arvika, och hans lag kom på andraplats i en stor tävling i spelet Apex legends strax innan jul.

Det var de bästa lagen i Europa som möttes, och andraplatsen innebar 5 000 dollar i vinstpengar.

– Vi hade chansen att komma etta, säger Taylor som ändå är nöjd med lagets placering.

Johan Taylor från Arvika representerar, tillsammans med två andra spelare, det ryska laget Virtus.Pro i spelet Apex legends, som är ett Battle royale-spel, vilket innebär att den spelare, eller det lag, som överlever har vunnit. Genren är uppkallad efter den japanska filmen "Battle Royale" från 2000.

Innan jul möttes de 20 bästa lagen i Europa i en onlinetävling, och Taylors lag hamnade som sagt på en andraplats.

– Vi spelade lite dåligt i den sista matchen, men det kändes ändå bra att vi kom tvåa, säger han.

De som vann – Luminosity Gaming som består av ryska spelare – belönades med 10 000 dollar och Taylor och hans lagkamrater fick dela på 5 000 dollar, vilket blev ungefär 15 000 svenska kronor var.

– Lite pengar fick vi i alla fall.

Höll sig till planen

Enligt Taylor höll han och lagkamraterna sig till det de har tränat på, vilket blev en framgångsfaktor i turneringen.

– Vi spelade så vi hade tränat och det funkade. Vi var väldigt säkra på vad vi gjorde, så länge man inte blir alldeles för nervös, och spelar som vanligt, brukar det oftast gå som man vill.

Han berättar att han och lagkamraterna Alexander Selfwin och Martin H. Aamyri känner ett stort förtroende för varandra.

– Vi har spelat med varandra i nästan två år och vi litar väldigt mycket på varandra. När man säger något så håller vi med varandra och man har alltid alla på samma sida, så det gör det ju mycket enklare.

Vad kan ni utveckla i ert spel?

– Ibland kanske vi övertänker grejer när vi egentligen bara kunde ha gått rakt på så försöker vi att gå runt och göra det lite för enkelt för oss. Ibland behöver man bara gå rakt på.

Nytt upplägg i år

Från och med i år kommer det att vara ett nytt upplägg för Apex legends med återkommande turneringar där lagen kan samla på sig poäng för att kvala in till större turneringar som kommer att hållas var tredje månad. I de stora turneringarna kommer de bästa lagen från de olika regionerna, som Europa, Nordamerika och Asien, att göra upp.

– Nu är det bara att se till att samla en massa poäng på turneringarna som kommer för att ta sig in i de stora turneringarna, säger Taylor.

Det är ett upplägg som han gillar, och att det liknar det som finns för spel som Dota och Counter-Strike.

– Jag är väldigt nöjd med hur de har tänkt ut det, det ger alla en chans att vara med. Gör du det bra så får ditt lag poäng, och då ser man verkligen vilka det är som ligger i toppen i de olika regionerna.

– Det känns som om vårt lag kommer att kunna vara med på alla turneringar i år, det ska inte vara några problem, vi spelar exakt som vi vill göra.

Artikeltaggar

ArvikaEsportSpel

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.