Hon får konsertföreningens stipendium

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Lovisa Lundmark tilldelas Arvika konsertförenings musikstipendium.
Foto: Pressbild
Nu är det klart vem som får Arvika konsertförenings årliga musikstipendium.

Årets stipendium går till Lovisa Lundmark som just nu går sista året på Estetiska skolans gymnasium.

Lovia har folkmusikfiol som huvudinstrument med Mats Berglund som lärare och sång med Anders Hörngren. Sjunger gör hon i skolans vokalensemble och i kör med Mats Backlund som körledare. Utanför skolan spelar Lovisa i Arvika Stråkorkester och hon studerar klassisk viola för Elisabeth Henriksson, som också var hennes första fiollärare.

Arvika konsertförening skriver så här i ett pressmeddelande: "Lovisa ser stora fördelar med att få uttrycka sig både genom den folkliga och den klassiska musiken och har enorm respekt för båda genrerna. Samtidigt är hon noga med att skilja dem åt och att tillägna sig och hålla isär båda spelsätten. Just nu koncentrerar hon sig allra mest på folkmusiken men hon spelar också mycket klassiskt och tycker det är en värld och musik som fascinerar. Samspelet i orkestern, att bygga något med så många instrument känner hon ger enorma förutsättningar som inte finns inom folkmusiken.

I framtiden önskar Lovisa bli fiol- och violalärare men körledare är också något som hägrar. Får hon drömma vill hon också vara verksam som folkmusiker, får hon drömma stort vill hon bevara och sprida den västvärmländska folkmusiktraditionen."

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.