Hoppa till huvudinnehållet

Han vill att unga ska ha något att göra - ordnar futsalcup

Publicerad:
Sammy Razaie står bakom Julcupen 29 december.
Sammy Razaie står bakom Julcupen 29 december. Foto: Privat

29 december anordnas det en ny futsalcup för ungdomar i Arvika.

Det finns för lite att göra för ungdomar i Arvika menar Sammy Razaie, fotbollsspelare i Arvikas herrlag. Därför arrangerar han en ny futsalcup, Julcupen.

– Jag har haft idén en längre tid. Nu när jag kom tillbaka till Arvika efter att ha pluggat i Degerfors så tyckte jag att det inte händer så mycket i Arvika som det gjorde förut. Om ungdomar gör något så är det att de är ute och dricker eller bara är hemma under lovet. Jag tänkte att jag ville passa på att fixa något, det blir mer socialt på det sättet.

Sammy Razaie anordnade även en futsalcup under höstlovet.

– Det var min första cup och den fick jättefin respons. Folk tyckte det var jättebra, det var en massa folk, föräldrar och så, som sa det. Det var kul att få något tillbaka. Väldigt många frågade om jag kunde göra det igen.

Och nu får den alltså en uppföljare. 29 december blir det en heldagscup i Sporthallen med grupp- och slutspel. Fyra utespelare plus målvakt är det som gäller och speltiden är 15 minuter och finalen 2*10 minuter. Vinnande lag får 1 000 kronor.

Cupens målgrupp är från 14 år och uppåt.

– De flesta som anmält sig är i snittåldern från 16-17 år upp till 22 år.

Just nu är fem lag anmälda, men fler tillkommer räknar Razaie med.

– Sen kommer det några lag utifrån också, ett lag har duktiga spelare som spelar på en hög nivå, i allsvenskan. De som är härifrån är också ofta duktiga futsalspelare, så det brukar bli bra matcher.

Men det är en cup för alla, betonar Razaie.

– Det kommer inte att vara jätteseriöst på det sättet, utan det är mer för det sociala, att ungdomar som vill träffas ska ha kul.

Cupen kan ta emot max 12 lag så det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är på juldagen, 25 december.

– Det går att göra sen anmälan men det är inte säkert att man kommer med då om det är fullt.

Artikeltaggar

ArvikaFutsalSammy Razaie

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.