En kväll med lokala författare: "Alla som vill skriva kan skriva"

Publicerad:
Louise Alvarsson och Magnus Lersten gästar Författarafton på biblioteket i Arvika för att prata om sin bok Skriv bara skriv. Alvarsson beskriver den som en lättillgänglig bok om kreativt skrivande som kan användas på kurser, tillsammans med andra och på egen hand. Foto: Privat

På onsdag har du chansen att möta lokala författare på biblioteket i Arvika.

Två av dem som gästar är Louise Alvarsson och Magnus Lersten, som är aktuella med boken Skriv bara skriv.

Författarafton inleds under onsdagseftermiddagen på biblioteket i Arvika. Flera lokala författare – som kommit ut med böcker under året – gästar.

Två av dem är de äkta makarna Louise Alvarsson – som är skrivpedagog och är projektledare för Värmland skriver – och formgivaren och fotografen Magnus Lersten. De bor i Glava, och tidigare i höst kom de ut med en bok om kreativt skrivande, Skriv bara skriv.

Louise Alvarsson berättar att hon har saknat en lättillgänglig bok om kreativ skrivande.

– Jag ville ta fram något som hade lite mer bilder, övningar och inspiration, så föddes idén.

Bred målgrupp

I boken finns övningar och lättare informationstexter om till exempel flödesskrivning, gestaltning och dramaturgisk kurva.

– Den är tänkt för en så bred målgrupp som möjligt, men kanske mest för de som vill komma igång med att skriva.

Från början var det tänkt att läsaren skulle slå i boken och hitta olika övningar.

– Men sedan utformade det sig mer naturligt att man läser den från början till slut för att få ett sammanhang.

Till exempel vad man ska tänka på i början respektive slutet av en skrivprocess.

Hittills har boken blivit väl mottagen, bland annat med ett omnämnande i Svenska Dagbladet, och på bokbloggar och Instagram.

Boken är som sagt ett samarbete mellan Louise Alvarsson och hennes man Magnus Lersten, som står för formgivning och foto.

– Vi har jobbat nära varandra med att ta fram det här upplägget, vilket jag tror har varit bra och givande eftersom vi har kunnat diskutera väldigt mycket för att göra det så bra som möjligt.

Många vill skriva

Nu ska Alvarsson prata om sin bok i hemstaden.

– Det ska bli kul, det är ju någonstans där som allting började.

Och kanske kan du inspirera andra aspirerande författare?

– Absolut, det är ju det jag brinner för.

Som projektledare i Värmland skriver möter hon många som vill skriva.

– Det känns som att det är väldigt populärt att berätta och skriva just nu, och man hör ju ofta att det är mångas dröm att bli författare. Jag tror att man inte behöver bli författare och ge ut böcker, utan det kan handla om att skriva för sig själv, att skriva sin egen berättelse.

Till bibliotekets författarafton kommer även de lokala författarna Moa Wall Kubilius, Björn Apelkvist, Meta Flodén, Tobias Vese, Helen Karlsson, Göran Bryntesson och Marja Hallstensson.

– Jag tror att alla som vill skriva kan skriva, och att man kan få olika tips och råd med hjälp av den här boken. Är man intresserad av att skriva kan man få ut något av boken och den här författarkvällen. Att läsa och skriva hänger ihop, man kan få inspiration av att läsa, och att skriva själv, säger Louise Alvarsson.

Artikeltaggar

ArvikaGlava

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare