• idag
  16 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  24°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändarreplik: Förskolan är en trygg plats

Insändare
PUBLICERAD:
Förskolan är en trygg och lärorik plats för barnen, menar flera pedagoger som arbetar inom förskolans verksamhet.
Foto: Andreas Hillergren/TT
I insändaren ”Inte utan våra dagmammor” beskrivs förskolan som en otrygg plats där personalen hellre sitter i solen och dricker kaffe än tröstar barn, dagligen lämnar gråtande barn till olika vikarier samt att de tysta barnen inte blir sedda.

Vi förstår er förtvivlan över förslaget om att dagbarnvårdarnas verksamhet eventuellt ska läggas ner och att kommunens ekonomiska situation ska behöva drabba barnen. Vi känner en sorg över att ni inte känner er trygga med förskolans verksamhet.

Vi pedagoger som arbetar inom förskolan känner inte igen den bilden av hur vår verksamhet beskrivs. Vi anser att barnens trygghet kommer i första hand från den dagen de skolas in. Redan här följer vi varje barn individuellt för att de ska få en så trygg start som möjligt. Vi vet med oss att omsorg och lärande går hand i hand vilket medför att om barn inte är trygga så hämmas deras lärande och utveckling. Vi som arbetar inom förskolan är bara människor och även vi blir sjuka eller behöver stanna hemma ibland med våra sjuka barn. Vid sådana tillfällen ser vi alltid över dagen om vikarier behöver tas in eller så samarbetar vi med andra avdelningar för att minska antalet främmande ansikten för era barn. En annan fördel med förskolan är att vi arbetar i arbetslag. Vi pedagoger ser barnen utifrån olika perspektiv vilket medför att vi kan hjälpas åt för att tillgodose det enskilda barnets behov på bästa sätt och tillsammans bidra till barnets utveckling och lärande.

Om vi framöver möts i verksamheten är vår förhoppning att ni kommer dela vår uppfattning om att förskolan är en trygg och lärorik plats för era barn att vistas på.

Vänliga hälsningar,

Pedagoger som arbetar inom förskolans verksamhet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.