Hoppa till huvudinnehållet

Namninsamling: Många står bakom ungdomsgården

Publicerad:
AN berättade i början av oktober att ungdomar, så fort de fick vetskap om sparförslaget, började jobba aktivt för att få behålla ungdomsgården i Arvika.

Flera hundra namnunderskrifter har ungdomarna samlat in och lämnat över till Arvika kommun med målet att få behålla ungdomsgården.

Att stänga ungdomsgården ligger med som ett sparförslag när verksamheten Lärande och stöd ska minska sina kostnader inför nästa år. Stängningen är tillfällig och är tänkt att bestå fram till hösten 2021 när den nya högstadieskolan i Arvika är klar, då skulle verksamheten flytta in där.

Men det är alldeles för lång tid att vara utan en ungdomsgård enligt de ungdomar som brukar gå dit. Så snart de fick vetskap om sparförslaget började motståndet mot en stängning.

Namnlistor

De bildade en Facebookgrupp för att sprida information och få igång en diskussion. I dag har gruppen 320 medlemmar.

Ungdomarna startade också en namninsamling med flera olika listor. En lista har legat på ungdomsgården för påskrift och en på Kyrkebyskolan. Ungdomarna har också varit ute på stan och samlat underskrifter. Resultatet består av sida efter sida med namn.

Man har också haft en namninsamling via Facebook som gav 444 namnunderskrifter. Där hade folk också möjlighet att kommentera varför de skrev under.

Och det har en hel del personer gjort. Av kommentarerna framgår att det även är många vuxna som skrivit på, föräldrar och andra vuxna som jobbar med ungdomar. Men det är också unga, som själva gått på ungdomsgården tidigare, när de var yngre, som undertecknat och som berättar vad den betydde för dem.

Viktig verksamhet

De allra flesta som skrivit under har angett Arvika som bostadsort. Men ungdomarna har även fått lite stöd från andra orter i Värmland och även utanför länet från människor som sett namninsamlingen på Facebook. Av kommentarerna märks att det ofta handlar om personer som själva jobbar med fritidsgårdsverksamhet eller med ungdomar på annat sätt och som vill framhålla vad viktig den här typen av verksamhet är.

Artikeltaggar

Arvika kommunBudgetarNyheterUngdomar

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.