Hoppa till huvudinnehållet

Stor välgörenhetsgala sätts upp i Arvika

Publicerad:
Reporter Elin Larsson
Elin Larsson
elin.larsson@arvikanyheter.se
16 november anordnas Lions Välgörenhetsgala där varje krona går till Lions barncancerfond och Barndiabetesfonden. Övre raden från vänster: Johan Birgersson, Musikhögskolan Ingesund och Folke Johansson, Lions club Arvika. Nedre raden: Svante Waljestål Lions club Eda och projektledare Jacqueline Boström.
16 november anordnas Lions Välgörenhetsgala där varje krona går till Lions barncancerfond och Barndiabetesfonden. Övre raden från vänster: Johan Birgersson, Musikhögskolan Ingesund och Folke Johansson, Lions club Arvika. Nedre raden: Svante Waljestål Lions club Eda och projektledare Jacqueline Boström. Foto: Elin Larsson

Det finns många sätt att göra skillnad på, ett är att gå på Lions välgörenhetsgala på Musikhögskolan Ingesund 16:e november. Ett stort projekt som engagerar över 100 lokala förmågor. Inträdesavgiften går oavkortat till Lions barncancerfond och Barndiabetesfonden.

– Varje person som kommer är med och bidrar, säger Svante Waljestål från Lions Club Eda.

Lions club Eda och Lions club Arvika hade på varsitt håll gått och funderat på samma sak: att slå sig ihop för att göra en större välgörenhetsgala. De presenterade idén för Musikhögskolan Ingesund och Estetiska skolan, som inte var sena att haka på.

Lördag 16 november sätter de för första gången upp "Lions Välgörenhetsgala - Helping Hand" i Stora konsertsalen på Musikhögskolan.

Lions Eda har som vana att vartannat år vara med och arrangera Cancergalan i Eda, till förmån för Lions barncancerfond. Men nu kommer intäkterna också att gå till Barndiabetesfonden.

– Vi delar summan 50/50. Eftersom det är Lions egna fonder så finns inga mellanhänder, därför går allt oavkortat till ändamålet, säger Svante Waljestål från Lions Club Eda.

Planeringen började i somras och i takt med att projektet växte sig större tillsattes Jacqueline Boström som projektledare, som även var med och arrangerade Dansstudions Vårshow 2018 samt 2019.

Många medverkande

Galan engagerar över 100 medverkande och samtliga har en lokal koppling.

Medverkar gör: Musikskolan i Arvika, Ingesunds celloensemble, Anna Waljestål-Åhs, Dansstudion Arvika, bandet Exlo, Linnea Waljestål, Ingesunds Folkhögskola, Gunnar Wendel, Charlotta Birgersson och Ulrika Hebbe, The Hebbe Sisters, Duo Sentire, Musikhögskolans Andra Chansen samt Marja i Myrom. Galan kommer att ledas av Stina Olsson och Anton Myrén.

– Det har varit superroligt att jobba med det här. Vi har försökt att få till ett program med så brett spektra som möjligt, säger projektledare Jacqueline Boström.

– Det blir allt från musikal, visa, klassiskt, gospel, pop och swing med olika solister, grupper och kör, säger Johan Birgersson på Musikhögskolan Ingesund.

Under kvällen kommer det också att visas en film om barncancer och en 13-årig tjej som växt upp med diabetes kommer att berätta om hur det är. Lions kommer också att dela ut årets stipendium till en student på Musikhögskolan.

Samtliga medverkande ställer upp ideellt för ändamålet. Omkostnader täcks upp av ett stort antal lokala sponsorer.

– Jag har fått ett fantastiskt bemötande, så fort de fått höra om ändamålet så har de velat vara med, säger Svante Waljestål.

Nu hoppas de på samma intresse från publiken - ju större publik desto mer pengar till ändamålet.

– Vi har inte sålt så många biljetter än men många väntar nog till sista stund, säger Jacqueline Boström.

Varje krona till ändamålet

Intäkterna från galabiljetterna går oavkortat till Lions barncancerfond och Barndiabetesfonden. Marja i Myrom kommer att livemåla en tavla som kommer att lottas ut och lottförsäljningen går också direkt till ändamålet likaså fikaförsäljningen i pausen.

– Man kommer också att kunna swisha in valfritt belopp under kvällen, säger Jacqueline Boström.

Arrangörerna har ett högt ställt mål för kvällen:

– 75 000 - 80 000 kronor, det vore inte dåligt, säger Folke Johansson från Lions Club Arvika.

Artikeltaggar

ArvikaLionsMusikMusikhögskolan IngesundNöje/Kultur

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.