• idag
  19 sep
  11°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  20 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Klimatsmart i Brunskog

Nyheter
PUBLICERAD:
Stefan Edman, till vänster, kommer till Tallåskyrkan i Edane den 17 november.
Foto: MÅNS LANGHJELM / TT
Kyrkorna i Brunskog kraftsamlar under helgen för att öka kunskapsnivån inom hållbar utveckling och miljöfrågor.

Kyrkorna anordnar under november en mängd aktiviteter som samarrangeras med bland andra Naturskyddsföreningen, energi- och klimatrådgivningen på Arvika kommun, Studieförbunden Bilda och Sensus, Svenska kyrkan, EFS och LifestyleTV Hagegården.

– Vi vill inspirera och ge människor verktyg i sin egen vardag för att kunna bidra i omställningen till ett hållbart samhälle, säger Åsa Frykberg och Eva Lingwall, två av de som är med och arbetar i projektet.

Klädbytardag, miljömusikal, energijakt, workshop med återbruk, lappa och laga, gör din egen Bokashi, vegetarisk mat, testa elcykel, plastbanta, temagudstjänster och musik är sådant som händer i kyrkorna i Brunskog under november månad.

Stefan Edman är en av huvudtalarna och kommer till Tallåskyrkan i Edane den 17 november. Stefan Edman som skrivit ett fyrtiotal böcker på temat hållbar utveckling och miljö är biolog, författare och debattör. Han har haft flera politiska uppdrag som rådgivare till svenska regeringen inom miljödepartementet och statsrådsberedningen.

– Att Stefan Edman kommer till Brunskog är jätteroligt och viktigt för att på så sätt visa vår vilja som kyrkor att röra oss i en hållbar riktning som gynnar både människor och miljö.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.