Lurades att skicka pengar via Swish

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En person i Arvika lurades att skicka pengar via Swish.
Foto: Jessica Gow/TT
En Arvikabo i 80-årsåldern lurades via telefon att skicka 14 542 kronor via telefonappen Swish.

En okänd man har ringt upp 80-åringen och presenterat sig som medarbetare på Swish. Han har berättat att det har skett ett misstag, och har uppmanat 80-åringen att skicka pengar via Swish till ett telefonnummer.

80-åringen skickade 14 542 kronor till ett telefonnummer som telefonbedragaren uppgav.

Händelsen är polisanmäld och rubriceras som befogenhetsbedrägeri.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.