SingOut sjunger Disney

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Delar av kören SingOut som på mârtenssöndagen bjuder på konsert i Trefaldighetskyrkan.
De som gillar Disneymusik kan ta del av de tecknade filmernas bästa och roligaste sånger på Trefaldighetskyrkan till helgen. Det är Arvikakören Singout som anordnar konserten.

Körmedlemmen Marie Kjellberg kom i våras med förslaget att SingOut skulle göra en föreställning med Disney-sånger. Sagt och gjort – på söndag bjuder kören på en konsert i Trefaldighetskyrkan med låtar från en mängd filmer.

Föreställningen spänner från Frost som kom 2013 och bakåt i tiden till Snövit, 1937.

I programmet finns som exempel de ”nyare” låtarna: En helt ny värld (Circle of life – Lejonkungen), Slå dig fri (Let it go – Frost), Titta under ytan (Prinsessan och grodan), En helt ny värld (Alladin), Jag är din bäste vän (Toy Story), Havet är djupt (Under the sea – Den lilla sjöjungfrun).

Låtar av ”modell äldre” blir det också, exempelvis: Chim chimerie (Mary Poppins), Bella Notte (Lady och Lufsen), Stjärnan på höger hand (Peter Pan), En dröm ger åt tanken vingar & Mössens arbetssång (Askungen), Kolibrisången (Kalle Anka i djungeln), En dag är prinsen här(Snövit och de sju dvärgarna) med flera. Låtar från Björnbröder, Kogänget, Djungelboken, Alice i Underlandet och Pinocchio sjungs också.

Inte mindre än 18 solister medverkar i konserten med också musiker, en mindre barnkör samt dansare. Karin Andersson agerar ledare och pianist under kvällen.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.