Kristoffersson tvåa i sista SM-rallyt

Publicerad:
Johan Kristoffersson slutade tvåa i Rally Blekinge med sin Polo GTI R5. Därmed blev det också silver i SM totalt. Foto: Tony Welam

Rally-SM 2019 har gått i mål.

Johan Kristoffersson avrundade säsongen med en andraplats i Rally Blekinge. Debutsäsongen slutade med ett silver.

Kristofferssons guldhopp försvann redan i näst sista deltävlingen, så när Rally Blekinge avgjordes under helgen var siktet inställt på att säkra silvermedaljen. Så blev också fallet efter en andraplats i tävlingen.

Kristoffersson började lite försiktigt, men kom starkt under andra etappen och vann avslutande powerstage.

− Skönt att få avsluta med en sträckseger i sista deltävlingen, säger han i ett pressmeddelande.

Rally Blekinge vanns av Fredrik Åhlin som gjorde ett jätteryck under fredagsetappen och hade en klar ledning – 47,9 sekunder – före Johan och tredjeplacerade Mattias Ekström. Vid målgång i Karlshamn på lördagseftermiddagen var segermarginalen 42,9 sekunder. Kristoffersson gjorde vad han kunde på lördagsetappen, men ikapp Åhlin kom han inte. På avslutande eftermiddagsrundan var han dock snabbast på två av tre sträckor, inkluderat avslutande powerstage.

− Andra vändan fungerade riktigt bra och vi kunde ta några sträckvinster.

Johan har under sin debutsäsong i SM plockat två segrar och två andraplatser på sex rallyn.

− Det började otroligt bra med seger i Bergslagsrallyt, lite förvånande faktiskt. Därefter hade vi bra tempo även i South Swedish Rally ända tills vi körde på en sten. Tempot har varit bra i några grusrallyn och vi vann ju faktiskt i Nyköping, summerar Johan.

Om det blir rally även fortsättningsvis är ännu inte klart.

−Vi behöver göra en ordentlig utvärdering tillsammans med våra samarbetspartner, men vi jobbar på att sälja in vårt koncept, säger teamchefen Tommy Kristoffersson, som tycker att insatsen i Rally Blekinge symboliserar SM-serien på ett bra sätt.

− Den speglar säsongen fint och ger en bild av var vi befinner oss i utvecklingen just nu. Tempot är riktigt bra mellan varven, men det dyker också upp situationer där vi saknar lite rutin i relation till våra tuffa konkurrenter.

Den lägesbilden är inte alls förvånande, enligt teamchefen.

− Rally är så oerhört komplext och innehåller så många olika delar och moment. Det tar tid att lära sig helt enkelt.

Artikeltaggar

Fredrik ÅhlinJohan KristofferssonRallyTommy Kristoffersson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare