Hoppa till huvudinnehållet

Hilda sexa på ungdoms-VM

Publicerad:

Trialsyskonen Andersson, Hilda och Ludvig, har varit iväg på World Youth Games – vilket är det närmaste ett inofficiellt ungdoms-VM man kan komma inom cykeltrial.

Hilda Andersson gjorde riktigt bra ifrån sig på ungdoms-VM i Polen.
Hilda Andersson gjorde riktigt bra ifrån sig på ungdoms-VM i Polen. Foto: UCI

Ifjol placerade sig Ludvig som åtta i finalen, vilket då var det bästa resultat som gjorts av en svensk. Ett resultat som dock toppades i år av lillasyster, Hilda, som placerade sig som sexa i klassen för Flickor 12-15 år.

– Det gick bra. Jag är väldigt nöjd, konstaterar Hilda, som förbättrade sin placering rejält, från en 13:e plats i förra årets mästerskap.

– Jag har tränat väldigt mycket och har utvecklat det mesta.

Vilket kom att behövas då banorna i Wadowice i södra Polen bjöd på en del tuffa utmaningar.

– Bra och roliga, men lite högre än vad jag är van vid.

Hilda slutade femma i kvalet och gick därmed vidare som en av åtta till finalen, men tyvärr ställde ett fall till det lite i finalen och hon tappade en placering.

– Jag var mer nervös i finalen och kraschade lite i mitten, och tappade en del poäng där, men jag började och avslutade bra.

I Sverige är hon tvungen att tävla mot killar då det är så få tjejer som tävlar, men här var det ett redigt startfält på plats.

– Det var lite ovant. I Sverige är vi bara tre-fyra aktiva.

Två år kvar

I och med att Hilda bara är 13 år så har hon två år kvar i åldersklassen och därmed ett bra utgångsläge för ännu bättre resultat framöver.

– Vi får hoppas det kan bli något bra.

Storebror Ludvig, som i år gått upp en klass – till Pojkar 15-16, stötte på riktigt vasst motstånd och fick den här gången nöja sig med en 20:e plats i kvalet – och därmed utanför finalen.

Bland killarna födda 2004 gjorde han det åttonde bästa resultatet.

Syskonen Ludvig och Hilda Andersson försvarade de svenska färgerna i World Youth Games.
Syskonen Ludvig och Hilda Andersson försvarade de svenska färgerna i World Youth Games.

Artikeltaggar

CyklingHilda AnderssonLudvig AnderssonWadowice

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.