Hoppa till huvudinnehållet

Therese fortfarande obesegrad i Ekshärad

Publicerad:

För tredje året i rad, efter att de byggt elektronik på sin 50-metersbana, arrangerade i helgen Skoga-Ekshärad SKF Ekshäradsträffen på 50 meter.

Den som firat störst framgång under dessa tre åren är Therese Bråten, från Skillingmarks SKG. Hon har vunnit kuddklassen tre år i rad och segerpoängen har varit hög varje gång då hon skjutit 342, 343 och i år 342 igen – av 350 möjliga.

I år passade hon även på att skjuta klassen öppen rem där alla tävlar mot alla som deltar i den klassen. Hon passade då på att vinna även den klassen på den strålande poängen 341. Detta var personligt rekord med fem poäng i den klassen. Därmed har hon fyra vinster på tre år i Ekshärad.

Övriga västframgångar fanns det också gott om då Nellie Hult, Åmotfors, gick och vann minsta finalen KL9-KL11 efter strålande finalskytte avancerade hon från tredje plats till guld. Ida Våla, Skillingmark, blev fyra, Gustav Morfeldt, Eda, blev femma och Nathalie Hult blev åtta.

I klass KL13-KL15 vann alltså Therese före Oscar Morfeldt, Eda. Linus Olsson och Isac Jegerud-Melby båda tävlande för Eda blev sexa och sjua.

I öppen rem som Therese vann blev Lars Magnusson, Skillingmark, tvåa. Däremot tog han revansch i ställningsklassen och segrade på för honom årsbästa poängen 323.

Tävlingen avgjordes med lite inslag av regn men det var i stort sett perfekta förhållande för skyttesport på 50 meter.

Skillingsmarksskytten Therese Bråten frångick inte sin goda vana i Ekshäradsträffen.
Skillingsmarksskytten Therese Bråten frångick inte sin goda vana i Ekshäradsträffen.

Artikeltaggar

Åmotfors SKFEda skyttegilleEkshäradEkshäradsträffenLars MagnussonNellie HultSkillingmark SKGSkytteTherese Bråten

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.