Prisuppgång för småhus i Värmland

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Priserna för småhus steg med två procent i riket under det andra kvartalet i år, jämfört med det första kvartalet. Störst prisuppgång på länsnivå var det i Värmland, Dalarna och Gotlands län.

Enligt statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB) har priserna för småhus i Sverige ökat med tre procent under de två första kvartalen 2019 jämfört med samma period ifjol.

Mellan kvartal ett och två i år har priserna stigit i 17 av 21 län. Samtidigt har priserna sjunkit i två län. Störst prisuppgång på länsnivå redovisas i Värmland, Dalarna och Gotlands län, med en ökning på fem procent. I Blekinge och Kronobergs län sjönk priserna med två procent.

Värmland har den högsta prisuppgången, sex procent, på länsnivå jämfört med samma period 2018.

Genomsnittspriset för ett småhus i Sverige avsett för permanent boende var tre miljoner kronor under andra kvartalet 2019.

Under de tre senaste månaderna har 273 småhus blivit sålda i Värmland, varav 64 i Karlstads kommun.

Så här jobbar AN med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.